2018. 10. 26.

Átadták a közel 500 millió forintból újjáépített Gyáli Tátika Óvodát

Facebookon
Twitteren
E-mailben

2018. október 26-án ünnepélyes keretek között Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Pápai Mihály polgármester, Németh Istvánné intézményvezető átadták az újjáépített Gyáli Tátika Óvodát.

Az eseményt Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő nyitotta meg, majd Pápai Mihály polgármester köszönte meg a projektben érintettek lelkiismeretes munkáját, kitartását és szorgalmát. A rendezvényen az óvoda gyermekeinek ünnepi műsorait követően, az intézményben dolgozó pedagógusok éneke következett. A hagyományok szerint a szalagátvágást követően, Kiss Balázs állandó diakónus szentelte fel a létesítményt.

IMG_2469

IMG_1541

IMG_1562

IMG_2337

Az óvoda Klapka György utcai épületét 490 millió forintból építette újjá Gyál Város Önkormányzata, amelyben 12 csoportszobát alakítottak ki mosdókkal, öltözőkkel, ezzel mintegy 300 férőhelyet biztosítva. A csaknem 1500 m2 alapterületű intézményben kialakítottak egy hatalmas aulát, ahol közösségi rendezvényeket, anyák napi eseményt, versenyeket rendezhetnek, helyet kapott továbbá egy orvosi szoba különítővel, egy könyvtár, konyha, kiszolgáló helyiségek, öltözők, logopédia, pszichológus, fejlesztő szoba, sószoba is. A sószoba igen népszerű mindegyik gyáli óvodában, hiszen a sós levegő különösen alkalmas bőr- és légúti megbetegedések kezelésére.

IMG_1957

IMG_2182

Az óvodához tartozó udvar is teljesen átalakult: megújult a játszótér, új játszóeszközöket, kerti zuhanyokat, valamint párakaput telepítettek. Fákat, növényeket, bokrokat ültettek, melyeket korszerű öntözőberendezés segítségével gondoznak. Az épülethez tartozik továbbá egy 300 m2-es terasz. melyből 80 m2 árnyékolt. Az intézmény energiaellátásának egy részét napelemek biztosítják, a hálózati meleg víz és fűtésrásegítést pedig a napkollektorok szolgáltatják. A megfelelő védelmi berendezések kiépítése prioritásként fogalmazódott meg a városvezetés részéről, így modern tűzjelzőt, tűzcsaphálózatot terveztek. Teljes internet lefedettség (WIFI), kamerarendszer, beléptető rendszer segíti majd a mindennapi munkát. Az óvodába új bútorokat, eszközöket, játékokat is vásároltak. A gyermekek megfelelő biztonsága érdekében az utcafronti kerítést is kicserélték, a külső környezetet 1300 m2-es területen rendezték.

IMG_2548