2022. 12. 9.

Állatvédelmi Témahét Gyálon is! 

Facebookon
Twitteren
E-mailben


December 5-9. között került megrendezésre az Állatvédelmi Témahét, amelyet az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztosi titkárság szervezett az óvodás és iskoláskorú gyermekekszámára. Az Állatvédelmi Témahét egyedülálló köznevelési kezdeményezés, hiszen eddig nem volt olyan országos, egy hetet felölelő program, melynek köszönhetően nagy hangsúlyt fektettek az állatokkal való helyes bánásmódra és a fenntartható állatvédelemre.

Az Állatvédelmi Témahét célja a gyermekek szemléletformálása, ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő állatvédelemre. A mai kor gyermekei formálják közös jövőnket, ezért is fontos elsőként az ő tudásukat kiszélesíteni, empatikus képességeiket magasabb szintre emelni, ezáltal etikus állattartásra, állatvédelemre ösztönözni őket. Az állatvédő szemlélet fejlesztése a társadalom tagjaiban korosztálytól függetlenül nemzeti érdek.

Az Állatvédelmi Témahét programját projekttervekkel tették izgalmasabbá, melynek segítségével közelebb kerülnek a gyermekek az állatok csodálatos világához.

A gyáli óvodák közül a Gyáli Tulipán Óvoda kapcsolódott be az Állatvédelmi Témahét programjába. A program szervezői az óvodák részére három tevékenységtervet biztosítottak, amellyel a felelős állattartásra és az állatokkal való helyes bánásmódra lehet nevelni az óvodáskorú gyermekeket. A Gyáli Tulipán Óvoda két nyerte már el az „Állatbarát Óvoda”, és egyszer az „Év Állatvédő Óvodája” elismerő címet.

Az Állatvédelmi Témahéttel kapcsolatos további információ az alábbi honlapon szerezhető: https://allatvedelmitemahet.hu/