2023. 10. 5.

Állati jó programokkal elkezdődött az idei Állatvédelmi Témahét

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Az idei Állatvédelmi Témahét 2023.október 2. és 15. között kerül megrendezésre óvodás és iskoláskorú gyermekek számára, amelynek projektgazdája és szervezője az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság, illetve Ovádi Péter, kormánybiztos. Az Állatvédelmi Témahét során kiemelten törekednek az állatokkal való helyes bánásmód és a fenntartható állatvédelem ismertetésére, melynek segítségével közelebb kerülnek a gyermekek, az állatok csodálatos világához.

Az Állatvédelmi Témahét célja a gyermekek szemléletformálása, ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő állatvédelemre, mellyel a felelős állattartásra és az állatokkal való helyes bánásmódra lehet nevelni az óvodáskorú gyermekeket. Legfőbb cél a gyermekek tudását kiszélesíteni, empatikus képességeiket magasabb szintre emelni, ezáltal etikus állattartásra, állatvédelemre ösztönözni őket. Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kiemelte, hogy a felelős állattartásra való nevelést már gyermekkorban el kell kezdeni, mert a ma generációja a jövő állattartója.

A tavalyi évhez hasonlóan, a gyáli óvodák közül, a Gyáli Tulipán Óvoda ismét bekapcsolódott az Állatvédelmi Témahét programjába, valamint idén a Gyáli Liliom Óvoda is részt vesz. Az Állatvédelmi Témahét programjai széleskörűek, a program szervezői az óvodák részére számtalan programot biztosítanak, illetve kihívásokat rendeznek. A programba bekapcsolódott gyáli óvodák hisznek az állatvédelem-pedagógiában. Hiszik, hogy a jövő állatbarátai a mai csoportszobákban nőnek fel. Az állatvédelem-pedagógia a gyermekek számára a természettel és az állatokkal való kapcsolat mélyítését jelenti. Ezen a kapcsolaton keresztül pedig a gyermekek megtanulhatják a fenntartható és empatikus életmód alapjait, amelyre a jövőnk épülhet.

A Liliom Óvoda közel 200 fő bevonásával igyekezett megformálni az Állatvédelmi Témahét logóját.

A programba bekapcsolódott gyáli óvodák számos, színes állati jó programmal készülnek a gyermekeknek a következő bő egy hétben.

Az Állatvédelmi Témahéttel kapcsolatos további információ az alábbi honlapon szerezhető: https://allatvedelmitemahet.hu/