2019. 11. 13.

Alkotói pályázat képzőművészeknek Felkérés a XXIX. Gyáli Téli Tárlat kiállításra

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál város a Dél-pesti régió dinamikusan fejlődő, járási feladatokat is ellátó, közel 25 ezer lakosú települése. A város hagyományai közé tartozik az immáron 29. éve megrendezett rangos Gyáli Téli Tárlat, amely elsősorban a városban élő, városhoz kötődő, illetve a Pest megyében élő alkotóművészek seregszemléje. A 2019-es évben ismét megrendezik a kiemelt érdeklődéssel kísért kiállítást.

Pályázati kiírás: Az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár, Gyál város megbízásából képzőművészeti alkotói pályázatot hirdet. A pályázatra képzőművészetet gyakorló festőművészektől, szobrászoktól, grafikusoktól, fotóművészektől, textilművészektől várunk 2019-ben készült pályaműveket.

A kiállítás helyszíne: Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár (2360 Gyál, Kőrösi út 118-120.) kiállítóterei. A belmagasság 300 cm. A szakmai zsűri által válogatott kiállításba 30 alkotás kerül kiválasztásra. Az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár vállalja, hogy 2019-ben megrendezi a XXIX. Gyáli Téli Tárlatot, a meghívók elkészítését, kiállítás szakmai zsűrizését, a kiállítás megnyitását, a kommunikációs feladatokat. A tárlat 2020-ban a Magyar Kultúra Napjáig tekinthető meg.

A Magyar Kultúra Napjától a három díjazott alkotónak – 2020-ban – lehetőséget kínálunk önálló bemutatkozásra. A kiállító művészek vállalják a 2019-ben készült kiállítási tárgyak helyszínre való, illetve onnan történő elszállítását, részt vállalhatnak a Meghívók saját meghívotti körhöz való eljuttatásában, részt vesznek a megnyitó programon.

Pályázati feltételek: A tárlatra végzett, vagy művészeti tanulmányokat jelenleg végző alkotók pályázhatnak. A benyújtott alkotás mellé rövid, a képzőművészeti életutat és tevékenység bemutató (maximum 3000 karakter) szöveg és egy portréfotó (300 dpi) elektronikus benyújtása is szükséges a bako.lilla@gyalikozhaz.hu e-mail címre.

A beérkezett pályaműveket felkért, szakmai zsűri (művészettörténészek, művészeti író, 3 fő) bírálja. Eredményhirdetés a tárlat megnyitóján 2019. december 5-én.

A pályaművek és a bemutatkozó portfóliók leadási határideje 2019. november 29.

Gyál Város Önkormányzatának döntése alapján három alkotó az alábbi értékű díjazásban részesül: I. hely: 150 ezer forint II. hely: 100 ezer forint

III. hely: 50 ezer forint

További, a kiállítás technikai, szakmai és adminisztrációs részét érintő kérdésekben: Bakó Lilla (bako.lilla@gyalikozhaz.hu)

Pályázat szakmai tartalmát illetően: Bretus Imre (igazgato@gyalikozhaz.hu)

Tel.: Bakó Lilla: 06-70-321-9460, Bretus Imre 06-70-375-3590