2018. 04. 11.

Adys diákok is részt vettek az idei területi szintű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyen

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Március 27-én rendezték Inárcson a Tolnay Lajos Általános Iskolában a 2018. évi területi szintű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt, ahol 15 csapatban, összesen 60 gyerek mérte össze tudását. A pedagógusok, szervezők, döntnökök, felkészítők hetekkel a verseny előtt kezdték meg a szervezést, a felkészítést, melynek köszönhetően a gyerekek egy rendkívül érdekes és tanulságos versenyen vehettek részt. A helyszínen a diákok 9 embert próbáló állomáson adtak számot arról, hogy katasztrófa esetén, hogyan állnák meg a helyüket, hogyan birkóznának meg a rájuk leselkedő veszélyekkel. A versenyállomásokon az életből vett valós veszélyhelyzetekkel várták őket az állomásparancsnokok.

A versenyszámok között szerepelt „szennyezett terület speciális megközelítése”, „veszélyes anyagokat tartalmazó eszközök felismerése”, „baleset sérültjeinek ellátása”, „veszélyhelyzeti túlélő-csomag összeállítása” arra az esetre, ha ideiglenesen el kellene hagynunk az otthonunkat.

Nem volt könnyű feladat a Rendőrség által felállított kerékpáros ügyességi pálya teljesítése, csecsemő kimentése labirintusból gázálarcban, akadálypálya leküzdése, a megáradt folyóparton szabályos nyúlgát építése homokzsákokból.

A tűzoltó állomáson védőeszközök felismerése, tömlőgurítás, tűzoltás irányított vízsugárral puttonyfecskendőből álló feladatok tették próbára a versenyzőket.

IMG_4114

A diákok megmutathatták tudásukat a veszélyes anyagok ismerete terén is: ADR logókat kellett felismerniük. Városunkat az Ady Endre Általános Iskola csapata képviselte, akik 7. helyezést értek el az általános iskolás korcsoportban. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Erős József, városunk alpolgármestere adta át nekik az ajándékcsomagokat. Ez úton is köszönjük a helytállást Vörösváczky Gergőnek, Csatári Bencének, Bihari Vilmosnak, Kemény Botondnak, Bíró Péternek, Eikel Benjáminnak és felkészítőjüknek Buday Lászlónak.

A versenyben az alábbi csapatok kerültek ki győztesen:

Általános iskolai korcsoport:

  1. helyezett: Csurgay Franciska Általános Iskola, Táborfalva
  2. helyezett: Önkéntes Tűzoltó Egyesület Ifjúsági Csapata, Üllő
  3. helyezett: Gombai Polgárőr Egyesület, Gomba

Középiskolai korcsoport:

  1. helyezett: Önkéntes Tűzoltó Egyesület Ifjúsági Csapata, Üllő
  2. helyezett: Gombai Polgárőr Egyesület, Gomba
  3. helyezett: Ifjúsági Jujutsu Kör, Monorierdő