2023. 11. 30.

Adventi programsorozat Gyálon

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Amikor megtervezünk egy családi lakóteret, egy álomházat, a legtöbb gondolkodás talán azon megy, milyen is legyen a nappali. Az a hely, ahol puha, meleg kényelemben élvezzük az életet, a társaságot és az élet apróbb-nagyobb ajándékait, örömeit. A nappali, ahol mindig történik valami. A család meghitt tere.

Gyál nappalija ‒ ahol az elmúlt két évtizedben 1,3 millió látogató fordult meg ‒ az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár épülete. A HÁZ a város kulturális, közösségi, közéleti központja, olyan, mint egy családi otthon nappalija: meghitt, kényelmes, otthonos és okos tér. Olyan „szoba”, ahol jó lenni, ahová jólesik visszatérni, ahol mindig történik valami izgalmas. Ahol van közös filmezés, zenehallgatás, lehet olvasgatni, beszélgetni, minőségi időt együtt tölteni.

A HÁZ az idén ünnepelte 20 éves születésnapját. Jól esik felidézni az elmúlt hónapok sok-sok meghitt, vidám, nevetős, kedves pillanatát itt az épületben és városszerte. A kultúra ‒ kiváló munkatársaimnak is köszönhetően ‒ a város testében olyan lett, mint a vér a testben, szervesen, éltetően van jelen minden nap, városszerte. Ott van a parkokban, a tereken, az ünnepnapokon, minden hétköznapon és jeles eseményen.

A város kultúrája, Önökkel együtt, Önökért fejlődik a következő évtizedekben is.

A HÁZ ünnepi évének hátralévő, Adventi részében is remek programokkal, élményekkel, különleges pillanatokkal várjuk Önöket.

Az októberi-decemberi, majd folytatásként a 2024-es események felteszik az éket 2023-ra. A mottónk idén sem változott, ez az időszak: „Az együtt töltött értékes idő ünnepe”.

Az időé, amit egymásra, önmagunkra, közösségeinkre szánunk. Hívhatjuk sokféleképpen, divatosan a mai szóhasználattal ÉNidőnek, TEidőnek, MIidőnknek, ÖNidőnek!

Az év hátralévő időszakának programjai minden korosztálynak számtalan élményt kínálnak. A teljesség igénye nélkül, eljön hozzánk az évtizedek óta töretlenül sikeres gyermekzenekar, a Kaláka. Szulák Andrea színművész koncertjén meghitt pillanatokat élhetnek át.
Hollywood slágereivel, a „Múviláv”-val érkezik Trokán Nóra és Klem Viktor. A XXXII. Gyáli Téli Tárlat ismét kinyitja a város határait a Kárpát-medencében alkotó művészeknek. A könyvtár vendégei többek között Bódai-Soós Judit író és Czirják Eszter családállító, író lesznek számos adventi gyermekprogramjuk mellett. Mikulásfutás, szeretetgyűjtés, város fenyőfája, kisvonat és rengeteg alkotói élmény, szép, meghitt, bensőséges megszokott és szokatlanul új pillanat teszi ívbe a múltat és a jövőt. A Helyi Érték Gála hangulata, az ünnepélyes intézménytörténeti kötetbemutató, a karácsonyi Irodalmi Szalon, az adventi színház és a  Gyál Városi Fúvószenekar ünnepi gálakoncertje mind-mind egy-egy szép, közös emlékünk lehet.

Keressék programfüzetünket, kövessenek minket a megújult www.gyalikozhaz.hu honlapon, a közösségi médiafelületeinken, és leginkább jöjjenek be a HÁZba, üljenek le a város nappalijában egy jó beszélgetésre, vegyenek részt egy felejthetetlen programon, válasszanak idén is ajándékot tőlünk.

Minden munkatársam és a magam nevében áldott karácsonyt és békés, boldog, sikeres jövő évet kívánok minden jelenlegi és leendő nappalinkba betérő vendégünknek.

Bretus Imre
az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár
igazgatója