2018. 11. 16.

Advent Gyálon – mutatjuk az idei programokat

Facebookon
Twitteren
E-mailben

„Az együtt töltött idő érték.” E gondolat jegyében állította össze az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár az adventi időszakra tervezett programjait.  A több mint 80 program között koncertekkel, látványos színházi produkciókkal és a kézműves foglalkozásokon a közös alkotás élményével kedveskednek a közösségnek. Az adventi időszakban a közösségi ház vendége lesz a népszerű színművész, Csányi Sándor, látványos táncshow keretében a Coincidance táncegyüttes, a Csepp Színház társulata pedig a klasszikus mesét, Óz történetét hozza el Gyálra. De itt lesz Rutkai Bori és a Hébe-Hóba Banda gyermekkoncertjével, ünnepi gospel, fúvós és klasszikus zenei, valamint csendes ülős koncertekkel. Hagyományos gyertyagyújtással, színes kiállítási és alkotói programokkal, varázslatos titkokkal.

Az idei advent különlegessége a közösségi ház díszudvarában felállított jégpálya lesz, amit gyermekek és felnőttek egyaránt használhatnak 200 ft/óra/fő díj ellenében, és természetesen korcsolya bérlésre is lesz lehetőség, ennek díja 700 ft/fő/óra. A jégpálya a tervek szerint december 1-től december 30-ig, a hét minden napján, 9.00-től 19.00 óráig várja a korizni vágyókat.

Az Advent Gyálon programsorozat megnyitójára december 1-én 10 órakor kerül sor az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárban, ahol Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, valamint Pápai Mihály Gyál város polgármestere mond beszédet.

Az Advent azonban nem lehet teljes a hagyományos gyertyagyújtás nélkül. Advent első vasárnapján, december 2-án 18 órakor Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő gyújtja meg az első gyertyát városunk adventi koszorúján.

A második gyertyát december 9-én 9.30 órakor a katolikus templomban gyújtja meg Gyimesi István nyugalmazott polgármester, városunk díszpolgára.

A harmadik gyertyát december 16-án, 17 órakor Pápai Mihály polgármester gyújtja meg a közösségi házban.

A negyedik gyertyát pedig december 23-án, 17 órakor Erős József alpolgármester gyújtja majd meg, szintén a közösségi házban.

A programsorozat részletes programját megtalálják a Gyáli Mi Újság novemberi számában, illetve a www.gyalikozhaz.hu oldalon.

végleges