2018. 02. 9.

A város legnagyobb adófizetőit látta vendégül a polgármester

Facebookon
Twitteren
E-mailben

2018. február 9-én, pénteken Pápai Mihály polgármester ismét vendégül látta a város legnagyobb adófizetőit. Az összejövetelt nyolc éve rendezik azzal a céllal, hogy a nagyadózók megismerjék a város közösségi-, kulturális életét, valamint tájékozódjanak a jövőbeni fejlesztési lehetőségekről, illetve képet kapjanak arról, hogy az általuk befizetett adóforintokat a település mire fordítja. A rendezvényen a meghívott vendégek mellett részt vettek a Polgármesteri Hivatal vezetői is, köztük Erős József alpolgármester, Rozgonyi Erik címzetes főjegyző, Babák László Mátyás, a Gyáli Járási Hivatal vezetője.

A város polgármestere köszöntötte a megjelent vállalatok képviselőit, majd Diera Éva, a Pénzügyi és Adó Iroda irodavezetője beszámolt a város költségvetéséről, elmondta, hogy a helyi adók beszedéséből származó bevétel nagyságrendben az elsők között áll, és 82%-át a városban működő 50 legnagyobb adózó által befizetett összeg adja.

IMG_1784

IMG_1792

IMG_1799

IMG_1860

Ezt követően Pápai Mihály beszámolt a jövőbeni tervekről, a jelenleg is zajló beruházásokról, kiemelve a Gyáli Tátika Óvoda újjáépítését és a Városi Sportcsarnok építését. Az esemény azon túl, hogy közös gondolkodásra invitálja a résztvevőket, bemutatkozási lehetőséget is biztosít a vállalkozások számára.

Dr. Szűcs Lajos térségünk országgyűlési képviselője is részt vett az eseményen, beszélt az ország gazdasági mutatóiról és elismerését fejezte ki a gyáli városvezetés munkája iránt.

A vállalkozók fogadása ez alkalommal is fehér abrosz mellett, ismerkedéssel, ebéddel, baráti beszélgetéssel zárult. A “Nagyadózós” rendezvény nyolc éve talán a legfontosabb fóruma a városban működő vállalatok és városunk közti együttműködés elősegítésének. Kezdeményezője Pápai Mihály polgármester indította el, melyet azóta a környező települések vezetői is előszeretettel szerveznek.