2022. 06. 29.

A Semmelweis-napi ünnepségen adták át az idei Dr. Pusztai Lajos Emlékdíjakat 

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Június 29-én, szerdán az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárban tartott Semmelweis-napi ünnepségen a város egészségügyi és szociális területen dolgozó szakembereit köszöntötte Gyál Város Önkormányzata. A rendezvényen Nagy Gyöngyi önkormányzati képviselő, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke mondott beszédet, amelyben mindannyiunk nevében köszönetet mondott az egészségügyben dolgozóknak a fáradságos munkájukért.

Az eseményen adták át a Dr. Pusztai Lajos Emlékdíjat. Idén Inczeffy Zsuzsa, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője, valamint Szarka Lajosné nyugdíjas egészségügyi szakasszisztens részesült az elismerésben. A díjat Pápai Mihály polgármester és Nagy Gyöngyi adta át.

Gyál Város Önkormányzata 1999-ben alkotott rendeletet a Dr. Pusztai Lajos Emlékdíj alapításáról. A településünk egykori főorvosának emlékét őrző kitüntetés annak a magyar vagy/és külföldi állampolgárnak adományozható, aki a gyáli egészségügyi, valamint a szociális ellátás területen kiemelkedő érdemeket szerzett, az egészségügyi és szociális ellátás jobbításáért kiemelkedő munkát végzett.

A rendezvényen a város egészségügyi és szociális területen dolgozó szakemberein kívül részt vett dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Nagy József Elek alpolgármester, Gyimesi István nyugalmazott polgármester, városunk díszpolgára, dr. Szécsényi-Nagy Balázs a Városi Egészségügyi Központ intézményvezetője, Kiss Judit a Gyáli Járási Hivatal vezetője.

Az ünnepségen közreműködött Csipkés Sándor jazz-zongorista.

Gyál Város Önkormányzata Semmelweis nap alkalmából a Városi Egészségügyi Központ összes dolgozóját, háziorvosokat, asszisztenseket, a Bóbita Bölcsőde dolgozóit, a 3 gyáli gyógyszertár dolgozóit és a Gyáli Idősek Klubja munkatársait is ajándékcsomaggal köszöntötte.

Mindannyiunk nevében köszönjük áldozatos munkájukat!