2019. 01. 18.

A magyar kultúra napja Gyálon – program

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket. Lássuk milyen programokkal készült városunkban az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár január 22-ére, a magyar kultúra napjára:

Téli tárlat díjazottak A hagyományokhoz híven megnyílik a XXVIII. Gyáli Téli Tárlat díjazott alkotóinak csoportos kiállítása. A kiállítást 16.30-kor nyitja meg Erős József alpolgármester. A magyar kultúra napján adják át a Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által alapított Közművelődési Díjat. A díj azon jeles személyeknek adományozható, akik aktív közösségi és közéleti munkájukkal hozzájárulnak Gyál közművelődési és kulturális színvonalának emeléséhez. A díjat átadja: Nagy József Elek, Gyál Város Önkormányzat Oktatási és Kulturális bizottságának elnöke. A díjátadó műsort az egy éves fennállását ünneplő, a város kulturális életében meghatározó Gyáli Néptáncegyüttes előadása nyitja meg. A műsor koreográfusa Könczei Árpád.

Az előadás és díjátadó ingyenesen megtekinthető, kezdete 17.00 óra.

A díjátadást követően Nemcsák Károly és Tolcsvay Béla előadásában láthatják a  „Szép szerelmem, Magyarország” Zenés-verses est, avagy egy szűk óra a léleknemesítő magyar líra jegyében, nem szűk keresztmetszetben! c. előadást. nemcsák-tolcsvay