2023. 06. 28.

A játszóterek mellé is kerültek figyelemfelhívó táblák

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Két éve adtunk hírt arról, hogy a gyáli óvodáknál új, óvatosságra intő táblákat helyeztek ki, amelyeken helyi gyerekek szerepelnek.

Gyál Város Önkormányzata régóta próbál valamilyen megoldást találni a gyáli száguldozó autósok visszaszorítására. Ennek érdekében az önkormányzat egy újszerű közlekedésvédelmi koncepció részeként modern figyelemfelhívó táblákat épített ki az óvodák közelében, amelyek felhívják a figyelmet a közelben játszó, közlekedő gyermekekre.

A koncepció részeként nemrég újabb táblák kerültek ki, ezúttal a gyáli játszóterek közelébe. Ezekkel együtt már 30 db ilyen tábla vigyáz a gyáli gyermekekre, felhívva az autósok figyelmét, hogy fokozott figyelemmel közelítsék meg az adott útszakaszt, mert ott gyermekek léphetnek az úttestre.

Pápai Mihály polgármester a táblákkal kapcsolatosan arra is felhívta a figyelmet, hogy a közelmúltban sajnálatosan több ilyen táblát is megrongáltak, az elkövetőkkel szemben pedig eljárás indult és az önkormányzat minden esetben be fogja hajtani a rongálások által okozott károkat.