2020. 03. 30.

A fogyatékkal élőket is támogatja az önkormányzat

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Tisztelt Lakosság!

Az új koronavírus-járvány időszakában az otthonukban élő fogyatékos személyek és családjaik támogatására is gondolunk, hiszen az idősek mellett az egyik legveszélyeztetettebb társadalmi csoport a fogyatékkal élők csoportja, akik esetében a vírus fokozottan súlyos, akár végzetes következményekkel járhat. A kialakult helyzetnek megfelelve Gyál Város Önkormányzata vállalja, hogy előzetesen bejelentett igény esetén a fogyatékkal élőket elemi szükségleteik kielégítésében segíti.

Segítünk az elemi szükségleteik kielégítését szolgáló áruk, és szolgáltatások, így különösen az élelmiszer, és a fertőződést megakadályozó higiénés eszközök beszerzésében, megvásárlásában, valamint a folyamatos gyógyszerszükségletük kielégítésében.

Az érintett gyáli lakosok fenti igényüket az alábbi elérhetőségeken jelezhetik:

Telefonon: 06-20-482-68-88

Emailen: alapszolg@kertvarosszockp.hu

A segítséget kérő által jelzett gyógyszer és/vagy élelmiszer beszerzése, és annak a segítséget kérőhöz való eljuttatása szociális segítés keretében térítésmenetesen történik, viszont a gyógyszer és/vagy élelmiszer vásárlás ellenértékét a segítséget kérőnek kell fedeznie.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívására a segítséget kérők között felmérjük azt is, hogy azon közelmúltban kifejlesztett digitális technológiák alkalmazásához, amelyek lehetővé teszik a személyes találkozás nélküli ügyintézést (pl. e-recept), rendelkezésre állnak-e a szükséges infokommunikációs eszközök.

Kérjük, hogy amennyiben tehetik, kérjék fiatalabb hozzátartozóik, és családjuk segítségét a fenti cél elérése érdekében, ezzel is segítve az Önkormányzatot megnövekedett feladataik minél hatásosabb és gyorsabb végrehajtásában.

Köszönjük megértésüket és segítségüket, Vigyázzanak Magukra és Vigyázzunk Egymásra!

  1. március 26.

Pápai Mihály

polgármester