2024. 08. 12.

Ünnepeljünk együtt a 27. Születésnapi Utcabálon!

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Ünnepeljük együtt városunk születésnapját 2024. augusztus 24-én, szombaton 16.00 órától a Piactéren!

 

Program:

16.30 – Madsen Modell

A Madsen Modell zenekar, 2009-ben alakult, gyáli illetőségű, Pest környéki Kemény Rock ‘n Roll-t idézve, egy baráti zenekedvelő társaságból, néhány jammelős próba után a dobos, Fekete Gyula (Öcsi), próbatermében, Ébert Csabával (gitár-ének), elkezdtek dalokat írni, majd Rávai Janit (basszus gitár), bevéve a csapatba, a zenélés örömét látva, koncertezések kezdődtek, és attól a ponttól, kialakult a zenekari arculat.

18.00 – Tom White and the Mad Circus

Rockabilly, Főnév, stílus, minden..

A szó ötvöző a rock és a ’hillbilly’, azaz ’vidéki’ szavakat, mely a műfaj sajátos hangszereire utal. Klasszikus eleme a nagybőgő, amin kézzel, vonó nélkül játszanak, ez adja a zene húzását, lelkét, alapját.

Mindenki megtalálja benne a neki tetszőt.

Zakatoló ritmus, erő, dinamika, és dallamosan izgalmas hangszeres szólók, show szerű előadásmód, cirkuszi akrobatákat idéző színpadi mozgás. Ez az igazán zseniális recept.

A zenekar garantáltan biztosítja a felejthetetlen szórakozást és az emlékezetes zenei élményt, amit a meghívások óriási száma is híven tükröz. 120, azaz százhúsz koncert évente elég nagy szám ahhoz, hogy a Tom White & the Mad Circus kivívja magának a legtöbbet foglalkoztatott hazai rockabilly/rock’n’roll zenekar nevet.
Az igazi kitörést az oldies zenei szubkultúrát képviselő zenekarok közül a 2018-as X Faktor hozta meg, ahol sok-sok előválogató után egyetlen zenekarként a közel 4000 versenyző közül a második „Élő show” után, hatodik helyen végzett a formáció.
Műsoruk szerves részét azóta is a 90-es évek hazai retro slágerek rockabilly átdolgozásai alkotják a közönség legnagyobb örömére.

19.30 – Sportolói díjak átadása, pólóágyúzás

20.30 – Nox

A 2000-es évek ikonikus zenekara, a pop-rock műfaját a népzenével zseniálisan ötvöző NOX 2022-ben egy gigantikus teltházas showműsorral tért vissza. A táncosokkal tarkított, végtelenül energikus és grandiózus koncerten természetesen az olyan fülbemászó slágereket sem hagyják otthon, mint a „Százszor ölelj még”, a „Szeretem” vagy a „Forogj világ”, de a legújabb Főnix című lemezükről is elhozzák a a közönség kedvenceit…

22.00 – Tűzijáték

 

A rendezvény ideje alatt gazdag étel-ital kínálattal várjuk vendégeinket.

Szervező: Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár
Támogató: Gyál Város Önkormányzata

A program ingyenes!