2023. 12. 21.

Közmeghallgatást tartott a képviselő-testület

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete december 8-án közmeghallgatást tartott, amelynek keretében a gyáli lakosság betekintést nyerhetett az idei évi városi fejlesztésekbe, illetve a jövő évi tervekbe. Az eseményen a képviselő-testület tagjain kívül részt vett, Rozgonyi Erik címzetes főjegyző, a Gyáli Polgármesteri Hivatal munkatársai, valamint gyáli intézmények vezetői is.

Első napirendi pontként az önkormányzat ügyfélfogadásával kapcsolatos változtatásokat fogadta el a testület, majd a továbbiakban Mitku-Orosz Krisztina, a Pénzügyi és Adó Iroda vezetője ismertette a költségvetés időarányos teljesítését. A város gazdálkodásával kapcsolatos adatok megtekinthetőek itt: https://gyal.hu/gazdalkodasi-adatok

A költségvetés ismertetését követően Pápai Mihály polgármester röviden bemutatta az idei évben megvalósult és a jövőben tervezett fejlesztéseket.

A lakossági kérdések és észrevételek között témaként szerepelt:

  • a Vecsés és Gyál határában épülő ipari létesítmény,
  • a jövőben várható vecsési beruházások,
  • zajcsillapítás a Baross Gábor utca tekintetében,
  • a megépítendő idősek otthona elhelyezkedése,
  • az Erdősor utcai erdősáv fejlesztése,
  • egy lakos felszólalt, mert szerinte az utcán parkoló gépjárművek, valamint a kereszteződésekbe belógó növények veszélyesek és akadályozzák a forgalmat.

A lakossági kérdésekre Pápai Mihály polgármester válaszolt a helyszínen. A közmeghallgatás teljes jegyzőkönyve megtekinthető a www.gyal.hu honlapon.