2021. 06. 14.

Idén újra lehettek rendhagyó osztályfőnöki órák

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Tizenegy éve tart Pápai Mihály polgármester rendhagyó osztályfőnöki órát a város általános iskoláiban a nyolcadik évfolyamos osztályoknak. Ezt a hagyományt sajnos a tavalyi tanévben ki kellett hagyni a koronavírus miatt, idén azonban újra lehetségessé vált a találkozó. A városvezető a tanév végéhez közeledve látogat el a végzős diákokhoz és egy rövid előadásban mutatja be a város múltját, a hivatal felépítését és működését, beszél a jövőbeni tervekről, majd az óra legnagyobb részében igyekszik felhívni a gyerekek figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre, az alkohol és a drogfogyasztás következményeire, és egy oktató filmet is levetített amely üzenete túlmutat a becsatolatlan biztonsági öv tragikus következményein.

“A legtöbb diák nyolcadik után elhagyja azt a várost, ahova addig óvodába és iskolába járt, és másik településen kezdi meg középiskolai tanulmányait. A középiskola négy éve alatt válnak gyermekből felnőtté, így kétségkívül meghatározó időszak ez mindannyiuk életében, amikor kinyílik számukra a világ, új embereket ismernek meg, új élményekkel lesznek gazdagabbak, de ezzel együtt új veszélyekkel és egy új fogalommal is meg kell ismerkedniük, ez pedig a felelősség. Nem csupán önmagukért kell felelősséget vállalniuk, de a barátaikért, társaikért is” – mondta Pápai Mihály polgármester.

A polgármester legfőbb célja, hogy hasznos tanácsokkal lássa el a gyerekeket, miközben saját életéből merített példákkal mutat rá többek közt arra, milyen fontos, hogy gyerekként betartsák a szülőknek tett ígéretet, miszerint mindig a megbeszélt időpontra érjenek haza, rávilágít, hogy mit éreznek a szülők, ha akár csak 5 perccel is később ér haza gyermekük. Felhívja továbbá a figyelmet azokra a veszélyekre, amik a szórakozóhelyeken leselkednek a fiatalokra. Mint azt mindig kihangsúlyozza, nem elrettenteni szeretné a gyerekeket az élettől, ezekkel a történetekkel csupán óvatosságra inti őket.

Búcsúzásképpen mindenkinek átadja azt a csomagot, amelyet Gyál Város Önkormányzata a Gyáli Középiskolás Program keretében ajándékoz nekik. Minden hátizsák tartalmaz egy biciklilámpa szettet, csengőt, egy kulacsot, Gyál címerét ábrázoló kitűzőt, illetve egy 16 Gb kapacitású pendrive-ot.