Ragyogó napsütésben versengtek idén a böllérek
Február 15-én, immár nyolcadik alkalommal rendezte meg Gyál Város Önkormányzata és az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár a Gyáli Böllérversenyt, mely a víztorony melletti területen várta az érdeklődőket.
A verseny a korábbi évekhez hasonlóan reggel 7 órakor kezdődött, így aki kíváncsi volt, hogyan zajlik egy igazi, autentikus disznóvágás, annak érdemes volt korán kelni. A verseny során a csapatok a hagyományokhoz híven, de humánusan a helyszínen szúrták le az állatokat, majd kezdetét vette a feldolgozás és a „disznótoros” ételek készítése. A megmérettetésen rangos, ötfős szakértőkből álló zsűri döntötte el, melyik csapat alkotott 2020-ban egyszerre hagyományos és újszerű ízeket. A versenyt 15 órakor az ünnepélyes eredményhirdetés és a díjak átadása zárta, az alábbi eredmények születtek:
Legjobb fogópálinka: Pöckös és Csapata
Legjobb forralt bor: Pakonyi Vegyes
Legjobb szúrás: Gyáli Erdélyi Székely Kör
Legjobb pörzsölés: Scheik-tanya
Legjobb tisztítás: Röfi-Döfi
Legjobb bontás: Inter Ambulance
Legjobb darabolás: Pöckös és Csapata
Legjobb toros reggeli: Kakucsi Pékség
Legjobb kolbász: Scheik-tanya
Legjobb véres hurka: Kecso Team
Legjobb fehér hurka: Norbert Gazda
Legjobb káposztás étel: Gyáli Erdélyi Székely Kör
Legjobb pecsenye: Kibéd
Legszebb tálalás: Norbert Gazda
Legjobb böllérmunka: Pakonyi Vegyes
Legszebb összkép: Norbert Gazda
Legjobb sütemény: Gyáli Erdélyi Székely Kör
Legjobb toros leves: Gyáli Városüzemeltetési Nonprofit Kht.
A Szabadtűzi Lovagrend Különdíja a leghagyományosabb toros káposztáért: Norbert Gazda
A Szabadtűzi Lovagrend Különdíja a leghagyományosabb süteményért: Pakonyi Vegyes
Legfiatalabb böllér: Buda Péter
Összetett harmadik: Norbert Gazda
Összetett második: Gyáli Városüzemeltetési Nonprofit Kht.
Összetett első és Vándor kupa birtokos: Gyáli Erdélyi Székely Kör
A nézőként kilátogatóknak idén is lehetőségük volt disznótoros ételeket, italokat kóstolni, vásárolni a büfében, illetve az árusoknál.