2022. 11. 10.

99 hallgató jelentkezett idén a Gyáli Egyetemista Programra

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A Gyáli Élet Program keretében nyújtandó támogatások egyik hangsúlyos eleme a gyáli egyetemisták támogatása, mely 2020-ig összekapcsolódott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj rendszerrel.

A Gyáli Egyetemista Program keretében 25 000 Ft/félév támogatásban részesülhet minden gyáli állandó lakóhellyel rendelkező felsőoktatási intézményben tanulmányokat folytató-, illetve végzős hallgató. A képviselő-testület tovább bővítette a támogatásra jogosultak körét azáltal, hogy idén már pályázhat az is, aki kizárólag külföldi felsőoktatási intézménnyel áll jogviszonyban.

A 25 000 Ft összegű támogatásban azok a diákok részesülhetnek, akik az adott tanulmányi félévet legalább 25 kreditpont megszerzésével igazoltan teljesítették és a következő félévet megkezdték. Végzős hallgatók esetében a jogosultság feltétele a diploma megszerzése és annak bemutatása.

A 2022/2023 tanév első felére 99 hallgató igényelte a 25 000 forintos támogatást.

Gyál Város Önkormányzata a Gyáli Egyetemista Program indulása óta mintegy 18,5 millió forinttal támogatta a felsőoktatásban tanuló gyáli diákokat.