2018. 01. 23.

95 esztendős hölgyet köszöntöttek a városvezetők

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A mai napon a 95 éves Fábián Jánosné Margit nénit köszöntötte Pápai Mihály polgármester és Erős József alpolgármester. A Gyáli Szépkorú Program keretében oklevéllel, virágcsokorral és egy ajándékcsomaggal köszöntötték Margit nénit, valamint átadták neki azt az oklevelet is, mellyel Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Köztársaság nevében köszönti a jubiláló szépkorúakat. Margit néni a Csongrád megyei Mindszenten született. Már 5 éves korában bekéredzkedett az iskolapadba, mert nagyon szeretett volna iskolába járni. A helyi iskola tanítója megengedte, hogy pár napra belekóstolhasson a diákéletbe, de Margit néninek annyira megtetszett a tanulás, hogy egész évben ott maradhatott, hogy aztán a következő évben hivatalosan is megkezdhesse az iskolát. Nagyon szeretett tanulni, az első öt osztályt kitűnő tanulóként végezte, és azóta is a legnagyobb szívfájdalma, hogy több osztályt már nem végezhetett el. Nehéz körülmények között éltek, az öt osztály elvégzése után dolgoznia kellett, napszámban kellett gyomlálnia.

IMG_1437

Margit néni 20 éve költözött férjével Gyálra. Előtte Újszászon éltek, kezdetben háztartásbeliként, majd pedig kézimunka előnyomóként kezdett dolgozni. Mindig is jól rajzolt és kézügyességét ebben a szakmában kiválóan kamatoztatta. Olyannyira, hogy felkéréseket kapott az ország különböző pontjairól, de még Amerikába is küldött munkákat.

IMG_1391

Szellemi frissessége a mai napig jellemzi, mindennapjai olvasással és keresztrejtvény fejtéssel telnek. Magit néni két gyermekkel, négy unokával és négy dédunokával büszkélkedhet.

Gyál város polgárai nevében szívből gratulálunk Margit néninek a szépkorhoz, további jó egészséget és boldog életet kívánunk szerető családja körében!