2018. 01. 10.

6. Gyáli Böllérverseny – a víztoronynál – részletes program

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Február 10-én, immár hatodik alkalommal rendezi meg az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár a Gyáli Böllérversenyt, idén azonban új helyszínen, a víztorony melletti területen.

A verseny a korábbi évekhez hasonlóan reggel 7 órakor kezdődik, így aki kíváncsi, hogyan zajlik pontosan egy igazi disznóvágás, annak érdemes korán kelnie, hiszen egyből tizenkettőt is megtekinthet egy füst alatt. A verseny során a csapatok a helyszínen szúrják le az állatokat, majd kezdetét veszi a feldolgozás és a hagyományos ételek készítése. A megmérettetésen Fajt István hentesmester, Gombás András étteremtulajdonos, Nagy Gyöngyi önkormányzati képviselő, illetve Gazdik István és Dr. Simon Tamás a Szabadtűzi Lovagrend tagjai alkotják a zsűrit. Több kategóriában is pontozzák a versenyzőket, így díjakat osztanak majd ki a Legjobb összkép; Legjobb fogópálinka; Legjobb szúrás; Legjobb forralt bor; Legjobb hagymás vér, toros reggeli; Legjobb pörzsölés; Legjobb pucolás; Legjobb hasítás, bontás; Legjobb darabolás; Legjobb kolbász; Legjobb véres hurka; Legjobb májas hurka; Legjobb káposztából készült ételek; Legjobb pecsenyék; Legjobb tálalás, díszítés, felszolgálás; Legjobb böllér kategóriákban, tehát minden apró részletre érdemes lesz odafigyelniük az indulóknak.

2

Eddig 12 csapat jelezte részvételi szándékát, akik között szerepelnek határon túli versenyzők is. Kibédről, Gyál testvértelepüléséről érkezik egy kisebb delegáció. A délvidékről és felvidékről is érkeznek csapatok, akik évek óta részt vesznek az eseményen. A versenyre korlátozott számban még várnak csapatokat a szervezők, a részletes versenykiírás itt olvasható.

A nézőként kilátogatóknak idén is lehetőségük lesz disznótoros ételeket, italokat vásárolni a büfében, illetve az árusoknál. A délután folyamán Kalocsai Zsuzsa és Egyházi Géza operett műsorát tekinthetik meg, amelyre előre láthatólag 14 órakor kerül majd sor. A versenyt 15 órakor az ünnepélyes eredményhirdetés és a díjak átadása zárja.

A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

böllér2018_plakáttt