2022. 10. 5.

50 év szeretetben, boldogságban – Idén is jubiláló házaspárokkal ünnepeltük az idősek világnapját

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Pápai Mihály polgármester szeptember 30-án, az idősek világnapja alkalmából tartott városi rendezvényen köszöntötte a városunkban működő nyugdíjas klubok tagjait az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárban. Az eseményen részt vett dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Nagy József Elek alpolgármester, Kovalik Józsefné, városunk díszpolgára is.

Kurucz-Szigetvári Szonja anyakönyvvezető előtt 3 jubileumi házassági évfordulójukat idén ünneplő pár újította meg házassági fogadalmát.

Az idén jubiláló házaspárok mindannyian 50 éves évfordulójukat ünnepelték:

-Gereben István András és Kiss Edit

-Karikás Pál Péter és Kovalik Szilvia

-Krofinger János és Bicsak Margit Enikő

A házaspárokat megkérdezve, szinte szóról szóra ugyanazt a választ kaptam arra a kérdésre, hogy mi a boldog házasság titka: „Az egymás iránti türelem, kompromisszumkészség, tolerancia és szeretet, valamint, hogy becsüljük a másikat.” Azt hiszem, hogy három házaspár nem tévedhet ugyanazzal a válasszal, így 50 év tapasztalatait megszívlelendő tanításként fogadhatjuk el tőlük. További sok boldogságot a jubiláló házaspároknak!

Az esküt követően Gats Éva és Hoffmann Richárd előadását élvezhette a közönség.

A nyugdíjasklubok Gyál civil életének kiemelkedő közösségei. Tevékenységüket és általában az idősekről való gondoskodást a város vezetése is kiemelten fontos feladatának tartja. A különböző pályázati lehetőségeken, támogatásokon kívül, a hulladékszállítás költségeit is évek óta átvállalja az önkormányzat.