2017. 07. 28.

30 millió forintot nyert Gyál útépítésre

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál Város Önkormányzata az idei év elején nyújtotta be pályázatát az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések címmel kiírt felhívásra. A benyújtott pályázatot pozitív elbírálásban részesítették, így 30.000.000 forint támogatást nyerhetett el Gyál város. A felhívásra 319 pályázat érkezett, összesen 5,4 Mrd Ft támogatási igénnyel, ami többszörös túligénylést jelentett. A túljelentkezés ellenére is Gyál az egyik legnagyobb támogatásban részesült.  Az eredeti terveknek megfelelően, ebből az összegből valósul meg a Gábor Áron utca, a Mikszáth Kálmán utca, a Toldi Miklós utca, és a Kodály Zoltán utca aszfaltozása.

Pogácsás Tibor államtitkár szerint mintegy kétmilliárd forintnyi támogatást terveznek még az év folyamán elosztani az önkormányzatok között, erről októberig hoznak támogatói döntést.

Pápai Mihály polgármester szerint amennyiben újra pályázhat a város ebben az esztendőben utak, járdák felújítására, úgy az elsők között fogják benyújtani pályázati dokumentációjukat, hiszen állítása szerint több gyáli utcára és járdára ráfér a felújítás. A pályázatnak köszönhetően egy újabb közterülete szépülhet meg a városnak.