2018. 04. 26.

28 év után új elnök került a Gyáli Ipartestület élére

Facebookon
Twitteren
E-mailben

28 év után új elnök került a Gyáli Ipartestület élére

Április 23-án tisztújító közgyűlést tartott a Gyáli Ipartestület. Karikás Pál elnök köszöntötte a megjelent tagságot, valamint a meghívott vendégeket: Gyimesi Istvánt, nyugalmazott polgármestert, Gyál díszpolgárát, Németh Lászlót, az IPOSZ elnökét. Az eseményen megemlékeztek a 80 éves gyáli iparosságról, beszámoltak a 2017. évi eseményekről és a 2018-as év terveiről. Elfogadták a felügyelő, ellenőrző és etikai bizottság beszámolóit, majd megszavazták a 2018. évi pénzügyi költségvetés és munkaterv tervezetét.

IMG_4524
Karikás Pál

A beszámolókat követően emléklapokat és kitüntetéseket adtak át az Ipartestület tagjainak.

40 éves kisipari-vállalkozói munkája elismeréseként emléklapot és aranygyűrűt kapott: Pribék Ferenc és Vörös József.

25 éves kisipari-vállalkozói munkája elismeréseként emléklapot és ezüstgyűrűt kapott: Valázsik Lászlóné és Horváth László.

Aranykoszorús mester kitüntető címet és emlékjelvényt kapott: Kovács Antalné és Szántó György.

15 éves ipartestületi tagságának elismeréseként emléklapot kapott: Friedrich János, Hajdu István és Kalász István.

25 éves ipartestületi tagságának elismeréseként emléklapot kapott: Garasné dr. Péczer Klára és Kainz Ferenc.

IMG_4676

Karikás Pál iparosként a közélet tevékenységét a rendszerváltozás előtti ciklusban kezdte a helyi intézőbizottság elnökeként. 1989-ben az egyesülési és gyülekezési törvény lehetőséget adott az iparosok helyi önálló szervezetének létrehozására, ennek érdekében szervezőbizottság alakult, melyben aktív szerepet vállalt, majd 1990. április 20-án megalakult a Gyáli Ipartestület, tagsága elnöknek választotta, mely tisztséget idáig töltötte be. A tagság közreműködésével, irányítása alatti időszak eredményessége jól mutatja, hogy az önkormányzattal, lakossággal és a kapcsolódó szervezetekkel jó kapcsolatot alakított ki, és a Gyáli Ipartestület részese városunk fejlődésének. Tevékenységét több elismerés, díjazás méltatta (Gyálért Alapítvány, IPOSZ díj, Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elismerése, Peterdi Vince díj, 25 és 40 éves iparos díj stb.) A 30 éves közéleti múltra tekintő munkássága során mindenkivel megtalálta a közös hangot céljaik eléréséhez.

A tisztújító közgyűlés második részében lezajlott a társadalmi tisztségviselők megválasztása a 2018-2022-es időszakra. A szavazáson az elnök, az elnökségi tagok, a felügyelő, ellenőrző és etikai bizottsági tagok, továbbá az IPOSZ küldött pozícióiba választottak tisztségviselőket, mivel a korábbi tisztségviselők lemondtak.

A szavazás eredményeként Pribék Gábort választották a Gyáli Ipartestület új elnökének (őt egy későbbi cikkünkben mutatjuk be), az elnökség további tagjai: Badics Ferenc vállalkozó, Kis István, a Kinamé Kft. tulajdonosa, Illés László vállalkozó, Kalmár Róbert, a VEZUV-KALMÁR Kft. ügyvezetője lettek.

Kis István, Badics Ferenc, Kaincz jános, Kalmár Róbert
Kis István, Badics Ferenc, Pribék Gábor, Illés László, Kalmár Róbert

Karikás Pálnak, az ipartestület tagjai tiszteletbeli örökös elnöki címet adományoztak. A régi vezetés ünnepélyesen elbúcsúzott a tagoktól, üdvözölte az új vezetőség tagjait, majd Németh László, az IPOSZ elnöke is megköszönte az előző vezetőség munkáját és üdvözölte az új vezetőséget. Az ünnepi közgyűlést állófogadás követte és kötetlen beszélgetéssel zárult.