2019. 01. 30.

25 ezer forint támogatást kaphatnak a felsőoktatásban tanuló gyáli hallgatók

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A gyáli városvezetés nagy hangsúlyt fektet a városban élő egyetemista, főiskolás diákok támogatására. Ennek köszönhetően 2017-ben megalkották Gyáli Élet Program részeként a Gyáli Egyetemista Programot, amely a felsőfokú intézményekbe járók támogatását célozza meg. Azok részesülnek – utólag – további 25.000 Ft támogatásban félévente, akik az adott tanulmányi félévet igazoltan teljesítették, és a következő tanulmányi félévet megkezdték.

A jogosultsági feltételek meglétét a felsőoktatási intézmény tanulmányi osztályának igazolásával kell bizonyítani, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy egyrészt a tanulmányi osztály által hitelesített leckekönyv-kivonatát, másrészt a hallgató (következő félévre szóló) felsőoktatási jogviszonyának igazolását kell benyújtani a Gyáli Polgármesteri Hivatal Jogi és Intézményfelügyeleti Irodáján. Jelenleg  azok a Bursa ösztöndíjban részesülők nyújthatják be támogatási igényüket – a rendelet értelmében – február utolsó napjáig, akik az őszi félévben 25 kreditet szereztek, és a tavaszi félévre beiratkoztak, illetve azok, akik az őszi félévben végeztek, és diplomát szereztek. A nem végzős hallgatóknak az egyetem tanulmányi osztálya által hitelesített leckekönyv-másolatot, és jogviszony-igazolást kell benyújtaniuk, míg a végzős hallgatóknak a diplomájukat kell bemutatniuk.

Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ezzel a támogatási formával kíván hozzájárulni felsőoktatási tanulmányok sikeres elvégzéséhez.

Bővebb felvilágosítást Pap Krisztina irodavezető-helyettesnél, és Kovács Mirkó ügyintézőnél kérhetnek az alábbi telefonszámon: 06-29/544-141, 06-29/544-140.

A programról: https://www.gyal.hu/gyali-egyetemista-program/