2018. 12. 11.

XXVIII. alkalommal nyílt meg a Gyáli Téli Tárlat

Facebookon
Twitteren
E-mailben

December 7-én, immár 28. alkalommal nyílt meg a Gyáli Téli Tárlat. Az adventi programsorozat keretében az itt élő, alkotó, városunkhoz kötődő képzőművészek nagyszabású csoportos kiállításon mutatják be munkáikat Gyál közönségének. Az eseményen Pápai Mihály polgármester tartott nyitóbeszédet, majd Sinkó István, Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjével kitüntetett festőművész, művészeti író, a zsűri elnöke szakmai megközelítésből méltatta a kiállítást beszédében. A Pápai Mihály polgármester és Fegyó Béla festőművész ötletéből indult kezdeményezés értékes hagyománnyá, rangos képzőművészeti eseménnyé vált az elmúlt évtizedekben, az alkotásokat szakmai zsűri válogatja és díjazza, az idei kiállítást Sinkó István és Szabó Eszter Ágnes képzőművész zsűrizték.

Az elmúlt években a város önkormányzatának jóvoltából a zsűri figyelemre méltó díjakat ítélhetett oda a díjazott művészeknek. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, több mint 30 alkotó, közel 50 pályamunkát küldött be a XXVIII. Gyáli Téli Tárlatra. Az elismeréshez a tárlatnak helyet adó Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár az intézmény által kiosztott különdíj mellett azzal is hozzájárul, hogy a következő év elején, a magyar kultúra napján nyíló csoportos kiállításon mutatja be az előző évi Gyáli Téli Tárlat díjazott alkotóinak munkáit. Így lesz ez most is, január 22-én, az ünnepség részeként nyílik a csoportos kiállítás.

IMG_5493

A díjazott alkotóknak Pápai Mihály és Sinkó István adták át az elismeréseket.

A XXVIII. Gyáli Téli Tárlat díjazottjai: 1. díj: Rafai Ákos 2. díj: Borbély Tamás 3. díj: Dr. Bán Éva

Az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár különdíját Gálos Sándor kapta.

A kiállítás megtekinthető január 19-ig, a közösségi ház kiállítótermében.

IMG_5668IMG_5614IMG_5473

A Gyáli Téli Tárlat megnyitója előtt a gyáli gyermekeknek meghirdetett két rajzpályázat díjazott alkotóinak kiállítása nyílt a városi könyvtár előtti kamara kiállító térben, a Gyál Város Önkormányzata által hirdetett „Mitől vagyok jó gazdi?”, illetve az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár által meghirdetett „Mitől szép számodra a karácsony?” című kiállítás.

Az alkotók:

Mitől szép számodra a karácsony? Szeibold Jázmin Gados Kristóf Kiss Dominik Széphegyi Tamara Győr Vivienn Oláh Máté Szabolcs Lakó Petra Orbán Regina Adamecz Lili

Mitől vagyok jó gazdi? Csernus Noémi Papp Dorina Kerekes Dávid Puncsuhás Petra Pápai Réka

IMG_5410

Az eseményen készült további fotók megtalálhatóak Gyál város facebook oldalán.