2017. 07. 11.

Tegnap volt öt éve, hogy átadták a rendőrőrs épületét

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium akkori parlamenti államtitkára, Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Dr. Simon Tamás rendőr dandártábornok, Pest megye rendőrfőkapitánya és Pápai Mihály, Gyál város polgármestere vágta át a szalagot az önkormányzati forrásból épült gyáli rendőrségi épület átadási ünnepségén. Az eseményen más, magas rangú rendőri vezetők, közéleti személyiségek mellett részt vett Lajtár József rendőr vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság gazdasági főigazgatója, országos főkapitány-helyettes is.

A biztonság, a közbiztonság megteremtése, fenntartása a mindenkori állam egyik legfontosabb feladata, de kiveszik részüket ebből más szervezetek, köztük az önkormányzatok is. Gyál Város Önkormányzata is számos alkalommal adta tanúbizonyságát annak, hogy kötelező feladatain túl, önként vállalt feladatként is fontosnak tekinti az itt élők biztonságérzetének javítását. A polgárőrség segítése, a rendőrség folyamatos támogatása alapítványi keretek között, vagy éppen a rendőrségi épület rendelkezésre bocsátása mind-mind olyan önkormányzati vállalások, amelyek bizonyítják ezt.

085
Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő

Gyált 1997-ben, idén 20 éve avatták várossá. A ma több mint 26 000 lakosú település már hosszú ideje rendelkezett saját rendőrőrssel. A régi őrsöt (Bajcsy-Zsilinszky utca 41.) a képviselő-testület 1996-ban adta át a rendőrség ingyenes használatába. A már akkor sem fiatal, 256,3 m2 alapterületű épületet 1997. január 1-jén vették birtokba a rendőrök, mely az évek során teljesen elhasználódott, nagyon rossz állapotba került. A képviselő-testület úgy döntött, hogy nem éri meg az akkori épületet felújítani, ezért úgy határoztak, hogy a rendőrség a Kisfaludy utca 1. szám alatt található épületbe költözik, melyet 2012. július 10-én avattak fel. A rendőrőrs új épületét 80 millió forintos költségvetésből, helyi vállalkozók bevonásával építtette az önkormányzat, melyet bérbe ad a rendőrségnek.

A Gyálon szolgáló rendőrök magukénak érzik az épületet, mi sem példázza ezt jobban, mint az, hogy a 2012-ben megépített létesítmény ugyanolyan állapotban van, mint amikor felavatták.

Y