2018. 05. 22.

Remek hangulatban telt a VI. Pünkösdi Utcazenei Fesztivál

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Hatodik alkalommal került megrendezésre a Pünkösdi Utcazenei Fesztivál. Május 20-án pünkösdvasárnap 15.00 órakor vette kezdetét a rendezvény, amelyen fellépett az Őszidő Nyugdíjas Klub kórusa, a Pörög a Gyáli Szoknya Néptáncegyüttes, majd 16.00 órától Erdélyben található testvértelepülésünk életébe kaptunk betekintést, a „Kibéd és térsége képekben” című kiállítás megnyitójára a közösségi házban került sor. A kiállítást Pánczél Károly országgyűlési képviselő, a Nemzeti összetartozás Bizottságának elnöke nyitotta meg, beszédet mondott Pápai Mihály városunk- és Dósa Sándor, Kibéd polgármestere. A kiállítás több héten keresztül megtekinthető a közösségi házban.

A kiállítást követően a Gyál Városi Fúvószenekar koncertjét tekinthette meg a közönség, akik színvonalas produkcióikkal évről-évre nagyobb létszámú érdeklődőt vonzanak.

18.00 órakor a néptáncbemutatót láthattunk, melyet a kibédi Piroskoszorú Néptáncegyüttes és a Könczei Árpád koreográfus vezette gyáli Arany Ifjúsági Néptáncegyüttes adott elő. A bemutatót követően a közönségnek is lehetősége volt próbára tenni néptánctudását, hiszen táncház keretében rögtönzött táncórát vehettek Könczei Árpádtól.

Az est fénypontja minden évben a nagyszínpad fellépője. Így volt ez most is, idén Bangó Margit Kossuth-díjas művésznő volt a fő fellépő, akit Szalai Antal és cigányzenekara kísért. A közönség létszáma és az első sorban állók arca mindent elárult a produkció nagyszerűségéről. Köszönjük a művésznőnek a remek hangulatú koncertet és igazán büszkék vagyunk rá, hiszen tavaly óta gyáli lakosként üdvözölhetjük. A művésznő fellépése előtt Szigeti Ferenc magyar nóta- és cigánydal énekes lépett a színpadra, illetve meglepetés vendégként Rigó Jancsit is elhozta nekünk a művésznő.

A koncert után tűzzsonglőrök vették birtokba a színpadot, hogy produkciójukkal ámulatba ejtsék a közönséget, majd kezdetét vette az utcazenészek műsora.

A rendezvény ideje alatt szórakoztató játékokról is gondoskodtak a szervezők, a gyerkőcök kipróbálhatták a hordólovaglást, lasszódobást, diótörést, patkóhajítást, de akár rajzolhattak is a nekik előkészített asztalkáknál, a kitelepült éttermeknél pedig sok finomság várt mindenkit.

Az eseményről készült képeket itt találja.

kormany tamogatas