q Parkok - Gyál
.

.

Millenium park

A város közepén 12000 m2 területen elhanyagolt, gazzal benőtt, szeméttel teli terület volt, a város egykori egyik strandjának otthona, a Kaszás-kert. Városunk Képviselő-testülete 1999-ben elhatározta, hogy a területet letisztíttatja és itt lesz a város Millenniumi Parkja. A parkot 2017-ben ismét korszerűsítették, ekkor nyerte el mai formáját. 

A Millenniumi park északnyugati sarkában parkolók lettek kialakítva, mellette található egy nyilvános wc, amelyhez közel egy impozáns, nyáron napvitorlákkal szerelt, bekerített játszótér.

Ma már sajnos egyre kevesebb lehetőség adatik a használatára, de a parkban kialakítottak egy kisebb dombot, amit télen szánkózó dombként használhatnak a gyerekek. 

2021 nyarán MillCsillező néven avatott ifjúsági részleget Gyál Város Önkormányzata a gyáli Millenniumi Parkban. A színes kültéri bútorokat azzal a céllal helyezte ki az önkormányzat, hogy egy újabb közösségi teret hozzon létre a helyi fiataloknak, ahol személyes találkozókra, kikapcsolódásra ugyan úgy lehetőség nyílik, mint akár szabadtéri munkavégzésre.

A parkban számos gyalogút található, pihenő padokkal, köztéri kukákkal, ivókúttal, az esti világításról pedig napelemes kandeláberek gondoskodnak. 

A hatalmas felületű zöld fű, a számos bokor és fa locsolásáról fúrt kútról működő öntözőberendezés gondoskodik.

Uszoda melletti park

A Pesti út – Kazinczy Ferenc utca – Tulipán utca, valamint a Gyáli Járási Tanuszoda között elhelyezkedő területen Gyál Város Önkormányzata egy gyönyörűen gondozott parkot alakított ki.

A parkban gyalogutak, pihenőpadok, köztéri kukák, és ivókút is elhelyezésre került, valamint 2022-től nyilvános wc is szolgálja az ide látogatók kényelmét. A park része egy impozáns, körbe kerített, nyáron napvitorlákkal felszerelt játszótér is, valamint gépkocsi parkoló és 2 db elektromos autó töltésére alkalmas töltőoszlop is ki van alakítva. 

A gondozott zöld fű és számos fa, bokor vízellátásáról fúrt kútról működő automata öntözőberendezés gondoskodik.