2017. 12. 20.

Összefogott az egész város – szenzációs eredményt ért el a Családpont

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Összefogott az egész város. Eredményesen zárult a CSALÁDPONT. Egyesület karácsonyi adománygyűjtése 2017 novembere és decembere között. Gyálon, a SPAR és a Penny áruházakban zajló hétvégi akció során összesen mintegy 1500 kg tartós élelmiszert gyűjtött 9 önkéntes. Az adományokból az egyesület több mint 70 csomagot állít össze, amelyeket még karácsony előtt eljuttattak a rászoruló családokhoz. Az egyesület elnöke Völcsey Ildikó közleménye az akció eredményéről:

Véget ért az egyesületünk által meghirdetett Karácsonyi Élelmiszergyűjtési akciónk. Az eredményeket látva büszke vagyok arra, hogy ebben a városban élek, mert az itt élő emberek bebizonyították, hogy önzetlenül készek segíteni, ha szükség van rá!

Első hétvégén a SPAR Kereskedelmi Kft. gyáli üzletében voltunk, ahol kb. 700 kg élelmiszer került dobozolásra.

Második alkalommal, a Penny Market gyáli boltjában osztottuk a szórólapokat, majd fogadtuk a felajánlásokat. Itt kb. 800 kg lett a három nap eredménye.

Tegnap végül összesen kb. 1.500 kg élelmiszert osztottunk szét, így 70 db. tartós élelmiszer csomag készült. A családok létszámától függően 3 féle nagyságú dobozt állítottunk össze, ezt magunk között a szokásos méretezést segítségül hívva S, M és L méretűnek neveztük. Az S-s csomagok a 2-3 fős, az M-k a 4-5 fős az L-ek az efölötti létszámú nehéz helyzetben lévő családokhoz kerültek/kerülnek a következő napokban. Nagyon szépen köszönjük minden gyáli lakosnak/vásárlónak, aki, akár csak egy szelet csokoládé erejéig gondolt azokra, ahol elkel a segítség! Köszönjük az üzletláncoknak, hogy lehetőséget biztosítottak a lebonyolításhoz! Köszönjük Polgármester és Alpolgármester úrnak és nem utolsó sorban Suhajda Yvettnek, hogy a szóróanyagok, plakátok nyomdai előállításához segítségünkre voltak!

Boldog Karácsonyt kívánunk Mindenkinek!