2019. 06. 4.

Motivációs játékokat vásárolt az önkormányzat az óvodákba

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A városvezetés már több alkalommal tett tanúbizonyságot arról, hogy Gyálon valóban a gyermekközpontú szemléletet helyezik előtérbe, amely nem csak üres frázist takar. Az elmúlt években ugyanis több olyan lépést tett az önkormányzat, amely mind a gyermekek javát szolgálják: bölcsőde, óvodák, iskolák fejlesztése, babás, óvodai, iskolás csomagok bevezetése, említhetnénk a játszóterekre kihelyezett homokozóeszközöket, vagy a szánkózó dombhoz kitett hócsuszkákat. A városi rendezvényeken külön biztosítanak játszásra lehetőséget a gyermekeknek, de említhetjük a gyermeknevelést segítő eszközök kitelepítését a gyáli játszóterekre, illetve az óvodákba.

Ezúttal a PLUKKIDO nívódíjas tervezőcsapat módszertani táblajátékait vásárolta meg az önkormányzat, amely megoldást kínál olyan élethelyzetekre, mint például a hiszti, az állandó ellenkezés, a gyerekek közti civakodás. Segít az együttműködő légkör kialakításában, a feszült helyzetek játékos feloldásában, a gyerekek problémákkal való megküzdésében, a motiváció fenntartásában és a kompetenciaélmény növelésében. Pápai Mihály polgármester személyesen vitte el az ajándékokat, amelyet a gyerekek és a pedagógusok is örömmel fogadtak.

A játékokat minden óvoda megkapta, amelyekhez a tervezőcsapat képzést is nyújt a pedagógusoknak. Amennyiben pozitív visszajelzés érkezik az óvodapedagógusoktól, akkor az önkormányzat hajlandó több játékot is megvásárolni.