2023. 02. 17.

Márciustól ismét foglalhatók időpontok a házhoz menő lomtalanításra

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A házhoz menő lomtalanítás rendszere az elmúlt években már ismertté, megszokottá vált. A többség látja a rendszer előnyeit, és pozitív visszajelzéseket kapunk. Azért kis emlékeztető, illetve az új lakók tájékoztatása miatt ismét készítettünk egy kis összefoglalót a legfontosabbakról.

Lomtalanítás – könnyen és egyszerűen

Gondolja át, mi mindent vitetne el a lomtalanítás során tekintettel arra is, hogy évente 1 alkalommal van lehetősége a közszolgáltatás keretén belül lomtalanítási szolgáltatást igénybe venni. Javasoljuk, hogy több tétel esetén írjon listát a hulladékokról.

Ellenőrizze a hulladékgazdálkodási szabályokat, nincs-e közötte olyan, amit nem vihetnek el a szállítók! Ezeket húzza ki a listáról.

Nézze meg az utcáját a listában, válasszon a körzethez tartozó időpontok közül egy Önnek is megfelelőt. Kérjük ügyeljen arra, hogy ha sokan kérik a szolgáltatást, hamarabb kell jeleznie az igényt, minimum 2 héttel korábban meg kell rendelni azt.

Hívja az ügyfélszolgálatot: 06-29/540-265 vagy írjon e-mailt a vevoszolgalat@fcc-group.hu címre. Akár elérhetőségeit is megadhatja a levélben vagy a telefon üzenetrögzítőjén, hogy az ügyfélszolgálatos kollégák felvehessék Önnel a kapcsolatot.

Beszélje meg az ügyintézővel a részleteket, a hulladék mennyiségét, típusait, adja meg a szükséges adatokat, egyeztesse le az időpontot! Az ügyfélszolgálat azért kérdezi a lom mennyiségét, hogy a gyűjtés napjára tervezett címek mennyiségeihez tudják a kollégák az autók kapacitását tervezni. Ehhez a nagy darabokat kérik tételesen felsorolni, az apróságokat elég, ha dobozok, zsákok száma szerint megkapják.

A megbeszélt időpontra készítse a kerítésen belülre, a kapu közelébe a hulladékot!

A szállítók a lomtalanítás napján elviszik a lomokat, Ön pedig aláírásával igazolja a lomtalanítás megtörténtét.

GYAKORI KÉRDÉSEK:

HOL IGÉNYELHETŐ A SZOLGÁLTATÁS?

Az FCC Magyarország Kft. ügyfélszolgálatán telefonon (06-29/540-265) vagy az személyes ügyfélszolgálaton (kérjük, figyelje az aktuális információkat!) (hétfőnként 8-20 óra között FCC telephelyén, 2360 Gyál, Kőrösi út 53., 2023-ban a közösségi ház újranyitása, azaz március 1. után keddenként 9-11 Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárban, 2360 Gyál Kőrösi út 118-120. is), illetve e-mailben a vevoszolgalat@fcc-group.hu címen a további egyeztetések miatt az elérhetőségeik megadásával legalább 2 héttel a kiválasztott, kívánt időpont előtt.

KI JOGOSULT A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE?

A szolgáltatást minden aktív szerződéssel rendelkező és hulladékszállítási díjat fizető ingatlantulajdonos, akinek nincs díjfizetési hátraléka, nem szünetelteti a szolgáltatást, évente egy alkalommal díjmentesen igényelheti. A jogosultság feltételeinek meglétét az FCC Magyarország Kft. ügyfélszolgálatának munkatársai az igénylés során ellenőrzik.

MIKORTÓL IGÉNYELHETŐ A SZOLGÁLTATÁS?

A szolgáltatás március 1. és október 31. közötti időszakban igényelhető. A várost 5 körzetre bontva, minden körzet ingatlantulajdonosai számára évente 7 szombati alkalom került kijelölésre, melyek közül a körzethez tartozók szabadon választhatnak számukra megfelelő lomtalanítási napot, igényüket minimum 2 héttel a kívánt időpont előtt jelezve.

MILYEN MENNYISÉGŰ ÉS MINŐSÉGŰ HULLADÉK SZÁLLÍTHATÓ EL AZ INGATLANOKRÓL?

A lomtalanítási szolgáltatás a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás részeként olyan hulladékok elszállítására nyújt lehetőséget, melyek a folyamatos kommunális (heti) ürítés során nem kerülnek elszállításra az edényzetet (kuka) meghaladó méretük miatt. Ezek a háztartásokban keletkezett úgynevezett nagydarabos szilárd hulladékok. A szolgáltatás során ezek maximális mennyisége együttesen 3 m3 lehet.

Amennyiben az ingatlanra a maximális mennyiségnél jelentősen több lom kerül kirakodásra, a szolgáltató a megrendelt szolgáltatást megtagadja. A többlet lomok elszállítását az ingatlantulajdonosok külön szolgáltatásként tudják megrendelni akár erre szakosodott vállalkozóktól.

A LOMTALANÍTÁS SORÁN NEM SZÁLLÍTHATJÁK EL AZ ALÁBBI FELSOROLT HULLADÉKOKAT:

…mert ezeket a közszolgáltatáson belül egyébként elszállítják:

kommunális hulladék,

szelektíven gyűjthető hulladék (papír, műanyag, üveg hulladék),

zöldhulladék/növényi hulladék, kerti hulladék,

…mert nem képezik a szolgáltatás részét:

építőanyagok és építési-bontási hulladékok,

föld, hamu,

állati tetem,

ipari-mezőgazdasági tevékenységből származó hulladék,

folyékony, gáz halmazállapotú hulladék,

síküveg, szélvédő,

gépjármű roncs, bontott autóalkatrészek, karosszériaelemek,

….mert veszélyes hulladékok:

elektronikai hulladékok (hűtő, tévé, monitor, számítógép stb.),

festékek, oldószerek, lakkok, növényvédő szerek, egyéb vegyszerek,

akkumulátorok, szárazelemek, tonerek, festékpatronok, izzók, fénycsövek,

gyógyszerek (gyógyszertárak átveszik),

veszélyes hulladékkal szennyezett göngyölegek,

fáradt olaj, használt sütőolaj és göngyölegei (ezek a MOL kúton leadhatóak).

FCC Magyarország Kft.