2018. 07. 11.

Korszerű nyílászárókkal látják el az Eötvös iskolát

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Nagy átalakítások zajlanak az ÉSZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, vagy, ahogy a legtöbben ismerik, a gyáli Eötvös iskola épületében. A szeptemberben kezdődő tanévet már egy korszerűbb, szebb épületben kezdhetik meg a diákok. Az intézmény igazgatóját, Horváthné Körmendi Andreát kérdeztük a felújításokról.

Mint az a gyáliak körében ismeretes az iskolánk több mint 30 éve épült. Azóta sajnos az épület felett eljárt az idő, bőven akad tennivaló. Az első lépések még tavaly nyáron kezdődtek, az nem volt ennyire látványos. Akkor az épület teljes lapostető-szigetelését cserélték ki, újították fel.

Idén a nyílászárók cseréje június 28-án kezdődött és várhatóan július közepén fejeződik be. A beruházást az energia-hatékonyság, illetve a korszerűbb, esztétikusabb környezet kialakítása indokolta. A beruházást, amely az épület valamennyi ablakára, valamint a fő-  és udvari bejárati ajtóira vonatkozik közvetlenül az Érdi Szakképzési Centrum finanszírozza.

IMG_0818

A nyár folyamán egyéb munkálatok is lesznek az intézményben, jelenleg is zajlik a tanulói és tanári mellékhelyiségek teljes átépítése. Teljesen új padlóburkolatok, csempeburkolatok, szaniterek és elválasztó panelek kerülnek elhelyezésre. Emellett a tavaly felújított tornaterem világításának korszerűsítésére is a nyáron kerül sor. Reméljük, hogy szeptemberre időben be is fejeződnek a munkálatok!

Pápai Mihály polgármester kezdeményezésére Gyál Város Önkormányzata idén 1 millió forinttal támogatja az intézményt, melynek keretében új berendezéseket, bútorzatot és a közösségépítés céljára használható eszközöket vásárolhatnak az intézmény aulájába.