2017. 02. 22.

Ismét nagyobb beruházás veszi kezdetét

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Az elmúlt években folyamatosan újulnak meg a gyáli óvodák. Első lépésben a Gyáli Liliom Óvoda, ezt követte a Gyáli Tátika Óvoda Bartók Béla utcai tagóvodája, most pedig a Gyáli Tátika Óvoda épületét semmisítik meg, hogy a helyére egy korszerű, 21. századi intézményt hozzanak létre.

Az új épület felépítését indokolja, hogy a nevelésnek helyet biztosító épület állapota leromlott, melynek fejlesztése költséghatékony módon nem megoldható, ezért határozott a városvezetés az építés mellett.

A közeljövő egyik kiemelt óvodai beruházása lesz, hiszen 6 csoportszoba kerül kialakításra mosdókkal és öltözőkkel,  mely akár 180 férőhelyet is biztosítani képes.

A közbeszerzési eljárás hamarosan megkezdődik, így ha minden a tervek szerint halad, akkor a nyáron megkezdődhetnek a munkálatok, mely várhatóan egy évig fog tartani.

Latvany 3_2016 01 15

Az intézmény energiaellátásának egy részét a napcellák biztosítják, a hálózati meleg víz és fűtésrásegítést pedig a napkollektorok szolgáltatják. A megfelelő védelmi berendezések kiépítése prioritásként fogalmazódott meg a városvezetés részéről, tehát modern tűzjelző, tűzcsaphálózat kiépítését is tervezik. Teljes internet lefedettség (WIFI), kamerarendszer, beléptető rendszer segíti majd a mindennapi munkát. A sószoba igen népszerű mindegyik gyáli óvodában, hiszen a sós levegő különösen alkalmas bőr- és légúti megbetegedések kezelésére, mely ebben az intézményben is létesül. Az óvodába új bútorokat, eszközöket, játékokat is szeretnének vásárolni.

Latvany 1_2016 01 15

A biztonság tovább növelése céljából az utcafronti kerítést is kicserélik. 1 300 m2-es szakaszban a külső környezetet is rendezik.

Tervezett nettó alapterület: 1493,5 m2 (fszt. 907 m2 emelt 586,5 m2).

Terasz: 285,5 m2, melyből árnyékolt 2*38 m2.

Helyiségek:

 • aula közösségi tér,
 • logopédia, pszichológus, fejlesztő szoba,
 • könyvtár,
 • nevelői szoba, vezetői irodák,
 • orvosi szoba elkülönítővel,
 • öltözők, kiszolgáló helyiségek,
 • konyhai részleg,
 • megújul  a játszótér, melynek keretében új játszóeszközök telepítésére kerül sor,
 • kerti zuhanyok, párakapu kiépítése,
 • növénytelepítések, öntözőrendszer telepítés,
 • gazdasági bejárat kiépítése, annak térburkolása.

„A beruházás ideje alatt a gyermekek megfelelő ellátása a legfontosabb.” – Pápai Mihály szerint, aki facebook-oldalán jelentette be az új óvoda felépítését. Az építkezések megkezdését megelőzően a szülőket előre értesíteni fogják a változásról. A másik két óvoda építésekor zavartalanul oldották meg a gyermekek ellátását, mely ez esetben is elvárható.

A Gyáli Tátika Óvoda felújításával a város összes óvodája korszerű, új, tiszta, modern körülményeket teremt a gyermekek számára.

Latvany 4_2016 01 15