2017. 08. 28.

Így ünnepelte 20. szülinapját Gyál!

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál idén ünnepli várossá avatásának 20. évfordulóját, s számos önkormányzati fenntartású intézmény is jubilál ebben az évben. Augusztus 25-26-án rendezték meg az évfordulós eseményfolyam legnagyobb rendezvényét, a Városi Utcabált és XIII. Csillagfényes Fogathajtó Fesztivált, valamint a Városi Sportfesztivált. Az utcabál évről évre Gyál legnépesebb, leglátogatottabb eseménye, híre a környező településekről is csalogatja a közönséget. Augusztus 25-én pénteken, este kezdődött a buli a sportpályán a fogathajtással, ahol remek hangulat és izgalmas versenyszámok fogadták az érdeklődőket. Az idén minden eddiginél többen voltak kíváncsiak a kuriózumnak számító villanyfényes fogathajtásra, ahol a fogatosoké volt a főszerep, póni és félvér fogatok álltak rajthoz akadályhajtásban. Városunkhoz kötődő hírességek, olimpikonok, művészek, közéleti szereplők, politikusok mérték össze tudásukat, ügyességüket két műfajban is. Előbb kettesfogattal, majd személygépkocsival teljesítették a pályát. Rajthoz állt Farkas Ágnes olimpikon kézilabdázó, Bácsi Péter világ- és Európa-bajnok, birkózó, helyi képviselő,  Kovács Péter, a monori Toyota Kovács Autóház tulajdonosa, Pápai Mihály, polgármester és Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő is. Idén a versenyszámot Kovács Péter nyerte csakúgy, mint tavaly.

20170825-230659-DSC_9063

Másnap reggel az első Városi Sportfesztiválon több sportágban is lehetett nevezni, mely osztatlan sikert aratott a nevezők körében. Eredmények és részletek beszámoló itt. Szombat délután, a piactéri utcabálon Tompeti és Barátaié volt a színpad a kisebbek örömére. Minden évben helyi zenekarok is lehetőséget kapnak a közönség előtt kibontakozni, a BEX majd’ egy órán át szórakoztatta a gyáli közönséget. Badár Sándor stand up show-ja meglehetősen tetszett a nagyérdeműnek, erről a fellépést követő tapsvihar árulkodott.

20170826-205645-DSC_9809-Pano

20170826-192717-DSC_9590-Pano

       

A fiatalabbak körében igen népszerű zenekar vette át a stafétát. A Kelemen Kabátban zenekar, majd a fiatal és csinos Nika koncertjére rengetegen voltak kíváncsiak. Hagyomány, hogy az esti főprodukció előtt a színpadon történik a sportdíjak ünnepélyes átadása is, melyről külön cikkben számolunk be. Népes közönsége előtt vehették át díjaikat a korábban meghirdetett „Bemutatom a városom” videópályázat győztesei, melyről külön cikkben számolunk be. Az esti Neoton koncertre több tízezren jöttek el, tele volt a piactér.

20170826-215331-DSC_9938 20170826-220427-DSC_0076

A koncertek között pólóágyú segítségével „Gyál-pólókat” lőttek a közönség közé. A hatalmas koncertet követően sem ért véget a buli, hiszen egy nagy meglepetést ígértek a szervezők a közönségnek. A világszerte ismert és elismert magyar artista Simet László halálkerék című produkcióját hozta el a gyáliaknak. Simet László azon utolsó artisták közé tartozik, aki biztosító kötél nélkül mutatja be produkciójukat bármilyen magasságban. László egyike a világ legképzettebb kötéltáncosainak, aki új csúcsokat hódított meg a nemzetközi porondon a magasdrót műfajában. Az est fénypontja idén is a tűzijáték volt, mely ez alkalommal is csodás, felejthetetlen élményt nyújtott.  A sikeres nap házigazdája, műsorvezetője idén Moha bácsin kívül Pápai Mihály polgármester volt. A jó hangulathoz természetesen számos kísérőprogram is hozzájárult, ugrálóvár, lufihajtogató, bababirodalom, Mohitós pult, a híres Borháló, pónilovaglás a kicsiknek, sörsátor, büfé, sültkolbász pedig a nagyoknak.

Képek ide kattintva megtekinthetők.