2023. 02. 28.

Használt gumiabroncsok és használt elektromos eszközök leadása

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gumiabroncsok

2023. április 11-től április 15-ig (K-Szo) 8:00 és 13:00 óra között a Dobó Katica utca 51. szám alatti telephelyen háztartásonként maximum 4 db gumiabroncs adható le. Nagyméretű tehergépkocsi abroncsokat nem vesz át a begyűjtő cég.

Használt elektronikus eszközök

2023. április 15-én (szombaton) 8:00 és 13:00 óra között a Dobó Katica utca 51. szám alatti telephelyen adható le az elektronikai hulladék.

Elektronikai hulladéknak minősül: minden hálózati árammal vagy elemmel/akkumulátorral táplált, hiánytalan elektromos eszköz és annak tartozékai, alkatrészei és a kábelek (üzemképességtől függetlenül ide sorolhatók a hűtőgépek, televíziók, informatikai, egyéb háztartási kis- és nagygépek).

Nem minősül elektronikai hulladéknak:

– a régi típusú úgymond „kibelezett” monitorok műanyag háza,

– törött, zúzott eszközök (pl. TV, monitor), azok műanyag alkatrészei (pl. porszívó gégecső), kompresszortól megfosztott hűtőgépek,

– a videokazetták, CD/DVD lemezek, nyomtató festékkazetták és patronok.

Hulladékot kizárólag gyáli lakosoktól tudunk átvenni a fenti időtartam alatt, ezért az átvétel a lakcímkártya felmutatása után történik.

Az összegyűlt hulladékok újrahasznosításra kerülnek.

Felhívjuk a lakosság figyelmét arra is, hogy aki a gyűjtési időponton kívül szeretne elektronikai hulladékot leadni (197/2014. (VIII. 1.) Korm. rendelet), az a 400 m2-nél nagyobb kereskedelmi egységekben ezt bármikor megteheti (pl. MediaMarkt, Euronics, Tesco, Auchan… stb). Új elektronikai készülék vásárlásakor a házhozszállítás alkalmával a felkínált ugyanolyan célt szolgáló eszközt kötelesek elszállítani (célszerű előre jelezni vásárláskor). Ebben az esetben a forgalmazó vásárlási utalványt köteles adni (pl. 10% kedvezmény az új készülék árából).

Felhívjuk a figyelmet, hogy a közterületre bárminemű hulladékot kihelyezni TILOS, az köztisztasági eljárást von maga után!

Tegyünk együtt környezetünk védelme érdekében!

Gyáli Polgármesteri Hivatal