2017. 05. 12.

Gyálon is tartják a Tájfutás Világnapját

Facebookon
Twitteren
E-mailben
  1. május 24-én, immár második alkalommal kerül megrendezésre a Tájfutás Világnapja Gyálon, mely nagyszerű lehetőséget teremt a sportág népszerűsítésére, ismertségének növelésére!

A Gyáli Tájfutás Világnapja eseményen 2016-ban az Ady Endre Általános Iskolából 13 osztály és további indulókkal összesen 315 fővel járultunk hozzá rekord kísérlethez, mely a 250 ezres számra irányult. Guinness rekord végül: 252.927 fő lett, akik teljesítettek egy tájfutó pályát. Az esemény nagy sikert aratott és idén bekerült a Lendületben GYÁL 2017 eseménysorozatba is.

A gyáli helyszíneken az APEX Optimista Sportegyesület (APEX SE) kíván a szervezés élére állni, azzal a céllal, hogy az általános iskolák diákjaival megismertesse a sportágat és a továbbiakban lehetőséget biztosítson az edzésre és versenyzésre az érdeklődőknek.

A kezdőknek szánt pályák átlag 1,5 km hosszúak, a térképre előre berajzolt 5-6 pontos pályát kell az iskola környezetében felkeresni és az ott elhelyezett bója érintését az adott módon (pl. zsírkréta jellel a térképen erre kialakított kockában) igazolni. Az eredményességet a hibátlan teljesítés és a legrövidebb idő együttesen adja.

Az Ady iskolában 9-16 óra között eddig közel 400 jelentkező futja majd le az 1,4 km-es pályát, mely a Piac tér, Liliom utca, Pesti út és sportpályán belül lesz kijelölve. Ők az Ady és Zrínyi iskolák tanulói és tanárai, akik már a megadott határidőig jelentkeztek.

A Bartók iskola 10-14 óra között közel 150 fővel jelentkezett. A pálya hasonló hosszú, viszont az a Bartók, Kodály, Könyves K. utcák és az iskolaudvaron lesz kijelölve. Rendező: APEX SE csatlakozva az IOF nemzetközi és MTFSZ hazai szövetség felhívásához ismét saját Guinness rekordját kívánja megdönteni. A világon múlt évben több mint 250 ezren állították fel a rekordot. Gyálon 315 futó járult ehhez hozzá. Eddig 550 fő jelentkezett, a pontokat a Nyugdíjas Alapítványért Nyugdíjas Klub tagjai vigyázzák majd.

Az eseményt a Lendületben Gyál 2017 programsorozat eseményeként a város önkormányzata is támogatja. A helyszínen már csak korlátozott számú ad hoc jelentkezőket tudnak fogadni, (térkép, oklevél és egyéb ellátmányok okán)  aki most csatlakozik (bárki a városból) legalább 05.21-ig jelezze a savai.maria@gyal.hu e-mailen.

Hajrá 20 éves város GYÁL!

Nevezési díj nincs!

Szóljon ez a szerda, egy a tiszta levegőn és a természeti környezetben zajló sportág megismertetéséről.