2019. 10. 9.

Elkészült Gyál város első köztéri graffitije

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Guti Gergő az ifjú grafikus, graffiti-művész három éve él Gyálon. A graffitizés a hobbija, de többször kapott már felkérést különféle falfelületek festéséhez is. Az ő grafikája díszíti például egy péceli ifjúsági klub belső terét, de gyerekszoba falán is megtalálható a munkája. A Gyáli Millenniumi Parkban található falfelületre készített szabadtéri festményével október 6-án készült el. Nagyon jól érezte magát a több napig tartó alkotás közben, többen odamentek hozzá, beszélgettek vele és nagyon jó érzéssel töltötték el az elismerő szavak.

„A koncepció, a személyiségemből adódóan a természet szeretetére épül. A festmény bal széléről indulva, a „Gyál” betűket formázó sziklákat máris körbeölelik a növények. Ezt követően a város néhány jellegzetességét láthatjuk, montázsszerűen. A nagyobb felülethez érkezve először egy absztrakt módon kidolgozott kép vár, amin két kéz tart két kis madarat, utalva ezzel a környezetünk óvására, valamint arra, ahogyan a Teremtő is a kezében tartja a teremtett világot. A festmény közepéből szétágazó, mosolygó fa, a teljes színskálát tartalmazó, modern művészeti elemekkel kivitelezett lombbal, a sokszínű életet szimbolizálja, ami körülvesz minket. Alatta a közösség; a különböző tevékenységeket végző emberek és a felhőtlen szabadságot sugalló hintázó alak. Jobb szélre végül – kissé elszeparálva – egy amolyan interaktív sarok került, ahol az „angyal szárnyak” elé állva lehet fotózkodni bárkinek.” – nyilatkozta alkotásáról Gergő.

Az alkotást bárki megcsodálhatja a Millenniumi park postához közelebb eső oldalán. Köszönjük Gergőnek, hogy munkájával szebbé és egyedibbé varázsolta városunkat, és óvjuk az alkotást, hogy minél tovább megmaradhasson nekünk, gyáliaknak. Ebben nagy segítség lesznek a parkban elhelyezett térfigyelő kamerák is, de reméljük, sohasem kell használni az ott rögzített felvételeket.