2018. 03. 20.

Elhelyezték a gyáli sportcsarnok alapkövét

Facebookon
Twitteren
E-mailben
Sportcsarnok épül Gyálon, ami a mindennapos testnevelés órák megtartását és a helyi sportéletet is segíti majd.

2018. március 20-án, kedden Turóczy László, versenyképességért felelős helyettes államtitkár, Pápai Mihály, Gyál város polgármestere, Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Pánczél Károly országgyűlési képviselő, Gyál díszpolgára, illetve a kivitelezők részéről Hidi József és Kis István helyezte el a gyáli sportcsarnok épületének alapkövét.

Gyál Város Önkormányzata az agglomerációs települések élvonalában kiemelten kezeli a sportinfrastruktúra fejlesztését, melynek megfelelően az elmúlt évek során jelentős mértékű sportpályaépítésbe kezdett. Ennek ékes példája a most megépítésre kerülő sportcsarnok.

A sportcsarnok alapkőletételi ünnepségén Turóczy László, versenyképességért felelős helyettes államtitkár kiemelte, hogy a kormány az elmúlt évek során figyelemmel kísérte az agglomerációs települések fejlődését, valamint hozzátette, hogy a kormány a Pest megyei települések számára 80 milliárd forint értékben hirdetett meg forrásokat.

IMG_3978

Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő méltatta a gyáli városvezetés fejlesztési stratégiáját, mely az elmúlt évek során töretlen fejlődést mutat.

Pápai Mihály, Gyál város polgármestere köszönetét fejezte ki a kormányzat részére a 800 millió forintos állami támogatásért. Hangsúlyozta továbbá, hogy Gyál számos aktív és sportszervezettel büszkélkedhet, mely arra ösztönözte a városvezetést, hogy egy új sportlétesítményt építsen, amely a város második központi közösségi terévé válhat. Nagyszabású börzéknek, expóknak, városi kezdeményezéseknek adhat helyet, valamint a helyi sportegyesületek is élvezhetik majd az új létesítményt. A beruházással lehetősége nyílik a városnak arra, hogy a versenysportigényeknek és a szabadidős programoknak teret biztosítson. A kézilabda, az asztalitenisz, a mazsorett bemutatók is otthonra találhatnak. Akár a kispályás foci, kosárlabda, atlétika és egyéb sportágak számára is alkalmas lehet a csarnok.

03_6_csarnok9

04_3_recepció

A kivitelezést a gyáli Kinamé Kft. és a Hidi-Top Kft. alkotta konzorcium végzi. A sportcsarnok megépítésének költségvetése bruttó 2,4 milliárd forint, melyből Gyál Város Önkormányzata 800 millió forint támogatást használ fel a kormány forrásaiból.

látvány11

A sportcsarnok építése tavaly novemberben kezdődött meg tereprendezéssel, és várhatóan idén decemberre fejeződik be. A létesítmény 3.818 m2 területű, több mint 500 fő befogadására alkalmas, és a testnevelési órák mellett más sportágak, országos és nemzetközi rendezvények helyszínéül is szolgálhat. A fix és mobil lelátóval rendelkező sportcsarnokban hét darab sportolói öltöző, szauna, két-két bírói és két-két edzői öltöző, fitness terem, edzőtermek, hozzájuk kapcsolódó szertárak kapnak helyet. A tervek között szerepel egy 22 szobás szálloda, egy étterem és egy főzőkonyha megépítése is, melyhez egyelőre magánbefektetőt keres az önkormányzat.

IMG_4064

A gyáli sportpálya területén egyébként már 2016-ban megkezdődtek a felújítások egy műfüves focipálya építésével, ezt követte az élőfüves focipálya kivitelezése, a strandröplabda, a kosárlabdapálya létesítése. A sportcsarnokkal és az egyes sportpályáknak köszönhetően 2018 évvégére a gyáliak egy igazi sportkomplexummal gyarapodhatnak.

Az eseményen készült további képek itt.