2023. 06. 5.

Átadták városunk két új parkját

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Június 3-án szombaton, hivatalosan is átadták Gyál két új parkját, településünk legújabb büszkeségeit.

 

Az ünnepélyes átadón dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Pápai Mihály polgármester, valamint Nagy József Elek alpolgármester vágták át a nemzeti színű szalagot mindkét helyszínen.

 

A szervezők mindkét parkban gazdag programkínálattal készültek a jeles eseményre, láthattuk a helyi óvodások, iskolások műsorait, de a helyi egyesületek is színpadi műsorokkal kedveskedtek a kilátogatóknak.

 

Ahogy Pápai Mihály polgármester már többször elmondta, a városvezetésnek elkötelezett szándéka, hogy a két új park többet jelentsen egy impozáns többfunkciós parknál, valódi jelentőségét a közösségépítésben látják. Olyan közösségi tereket igyekeztek létrehozni a település két pontján, ahol a vasút két oldalán élők találkozhatnak egymással, átlátogathatnak a város azon oldalára, ahol a hétköznapi tevékenységük során nem járnának, és új kapcsolatokat alakíthatnak ki ezáltal.

 

Ahogy Pápai Mihály polgármester is elmondta a megnyitón, úgy mi is arra kérjük a lakosokat, hogy vigyázzunk az új parkokra, hogy sokáig megőrizhessük őket a jelenlegi állpotukban.

 

A biztonságra a parkokban kiépített kamerarendszerrel is vigyáznak majd, és a rongálókkal szemben minden esetben szigorúan lépnek fel.

 

A két park együttes értéke 1,3 milliárd forint, melyet a város saját forrásból biztosított.

 

Milyen lett a Bartók iskola melletti park?

A parkban található játszótér a 2-5 éves korosztálynak különféle játékokkal, fitnesz eszközök több korosztály számára, gumiburkolatú futópálya, mini-kreszpálya, ping-pong- és teqball asztalok, WC, kerékpártárolók, ivókutak, rendezvénytér, parkolók.

 

Milyen lett a Víztorony melletti park?

Az új parkban vannak fitnesz eszközök, bébi játszótér, nagyobb gyerekek játszótere, süllyesztett gyepes rendezvénytér gyeppad lelátóval, nagy gyerekek játszótere, „Kismotoros” pálya, WC, ivókutak, szabadtéri tornaszerek idősebb korosztálynak, játéktábla, beszélgető „sarok” asztalokkal, padokkal, több mint 400 m futópálya, gyepes „pihenőrét”, parkolók, szelektív hulladékgyűjtők.