2017. 12. 1.

Adventi rendezvények Gyálon

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Advent a keresztény kultúrkörben a karácsonyt (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak. Minden évben színes vásárokkal, családi programokkal várják a látogatókat az ország számos pontján, így Gyálon is. Íme az adventi programok listája.

advent_táblázat

December 8-án pénteken 18 órakor a 27. Gyáli Téli Tárlat megnyitójára kerül sor a közösségi házban, mely évről évre bemutatkozási lehetőséget biztosít a helyi és a városhoz kötődő képzőművészeknek. A Pápai Mihály polgármester és Fegyó Béla festőművész ötletéből indult kezdeményezés értékes hagyománnyá, rangos képzőművészeti eseménnyé vált az elmúlt 27 évben. Az alkotások elbírálását elismert szakemberekből álló szakmai zsűri végzi, a díjazott alkotások pedig méltó elismerést kapnak az önkormányzattól.

Ugyanezen a hétvégén, december 9-én, szombaton 18.45-kor a gyáli katolikus templomban a Benyus Família kamaraegyüttese az advent, a tél és a karácsony hangulatát hozza el közénk muzsikájával. Másnap, december 10-én vasárnap 9.30-kor a gyáli katolikus templomban lobban fel a második gyertya lángja városunk adventi koszorúján Gyimes István nyugalmazott polgármester, Gyál díszpolgára közreműködésével.

December 17-én 17 órakor ismét a közösségi házba várjuk a közönséget, itt kerül sor ugyanis a harmadik gyertya meggyújtására, majd a Gyál Városi Fúvószenekar immár hagyománnyá vált ünnepi hangversenyét csodálhatjuk meg. A műsorban karácsonyi dalokat adnak elő hagyományos, majd pedig jazzes hangszerelésben. Dr. Szűcs Lajos, térségünk országgyűlési képviselője és Erős József alpolgármester gyújtja meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját.

Az idei évben rendhagyó módon szenteste napjára esik advent negyedik vasárnapja, így a negyedik gyertyát december 24-én 10 órakor Pánczél Károly országgyűlési képviselő, Gyál díszpolgára gyújtja meg a gyáli református templomban az Istentisztelet keretében. Közreműködőként itt is találkozhatunk majd a Gyál Városi Fúvószenekarral.

Idén a szervezők úgy döntöttek, hogy elmarad az adventi kirakodóvásár, hiszen az előző évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a kezdeti lelkesedés évről évre alábbhagyott és csökkent a rendezvény népszerűsége.

Minden program ingyenesen látogatható, szeretettel várjuk Önt is!

Szerk: VS