2022. 11. 23.

A pályaválasztásban is segít az önkormányzat

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A sikeres élethez a hasznos tudás vezet, amit a tanulmányokkal és folyamatos képességfejlesztéssel alapozhatunk meg. Az önkormányzat a születéstől, minden életkorban segíti a gyáliak életét, kilenc éve pedig támogatja azt is, hogy a tanulók és szüleik a lehető legkörültekintőbben válasszanak iskolát. Az első iskolabörzére 2013-ban került sor, és a 2020-as covid-év kivételével eddig minden évben számos középiskola jött el Gyálra, hogy népszerűsítse a továbbtanulási lehetőségeit.

Így volt ez november 21-én is, amikor a Gyáli Sportcsarnok adott otthont a „Tét a Jövőm” pályaorientációs napnak. Az iskolabörze segítséget nyújt a diákoknak a pályaválasztási lehetőségekben a középiskolák bemutatkozásával, az előadások és a kiscsoportos foglalkozások szintén az egyéni döntések meghozatalát támogatják. A szervezők játékosan adnak támpontokat, tippeket, segítséget ehhez a komoly döntéshez.

Idén 14 középfokú intézmény, valamint a Gyáli Ipartestület és a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara – PMKIK vett részt a programon. Az iskolák által kínált lehetőségeket 289 gyermek ismerhette meg, idén újításként már a gyáli hetedik osztályokat is várták a szervezők.

A rendezvényt Nagy József Elek alpolgármester nyitotta meg, majd az Érdi Szakképzési Centrum Eötvös József Technikum látványos rendészeti bemutatója következett. A középiskolai standok felkeresésével párhuzamosan dr. Dúró Zsuzsanna pszichológus és Czékmán Balázs kommunikációs szakember előadására került sor. A diákok a rendezvény elején egy „útlevelet” kaptak, amelyre a standok felkeresésével pecsételhettek. A lepecsételt lapok sorsoláson vettek részt és az érdeklődő és szerencsés diákok ajándékcsomagot nyertek.

Köszönet az iskolabörzén bemutatkozó intézményeknek:

– Bercsényi Miklós Élelmiszeripari-Környezetvédelmi Technikum

– Ganz Ábrahám Két Tanítási Nyelvű Technikum

– ÉSZC Eötvös József Technikum

– Érdi SzC Kossuth Zsuzsanna SZKI

– Ócsai Bolyai János Gimnázium

– Pogány Frigyes Technikum

– Puskás Tivadar Távközlési és Informatikai Technikum

– Semmelweis Egyetem Semmelweis Ignác Többcélú Szakképző Intézménye

– Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium

– BGSZC Szent István Technikum és Kollégium

– BGSZC Giorgio Perlasca Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

– VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium

– Közép-magyarországi ASzC Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Isk

– Fáy András Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium