2019. 12. 10.

A műszaki átadásig a lakosság türelmét kéri az önkormányzat

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Elkészült a kültéri kondipark a Munkácsy Mihály utca és Temesvári utca sarkán, azonban a műszaki átadásig arra kéri a lakosságot az önkormányzat, hogy ne használják a sporteszközöket, mert esetleg balesetveszélyesek lehetnek. Amint megtörténik a műszaki átadás, értesítjük a lakosságot.

De mi is pontosan az új kondipark?

A Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretén belül és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Sportközpontok és Gyál Város Önkormányzata együttműködésével egy „D” típusú sportpark létesült Gyálon, a Munkácsy és Temesvári utcák sarkán, az Ady Endre utcai vasúti átjáró melletti üres területen. A gumiburkolattal ellátott sportpark alapterülete 10×16 méter, és hat elemcsoportból 15 szabadtéri funkcionális edzésre alkalmas, saját testsúlyos gyakorlatok végzésére tervezett eszközt találunk rajta. Az eszközökön tolódzkodásra, húzódzkodásra, has és hátizom erősítő gyakorlatokra és fekvőtámasz gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre lesz lehetőség.

Pápai Mihály polgármester korábban elmondta, hogy a pályázat keretében a legnagyobb alapterületű, vagyis a „D” típusú sportparkot kapja a város, melynek kiépítésére várhatóan csak decemberre tud sort keríteni a kivitelező cég, így a munkálatok befejezése az időjárás függvényében jövő év elejére csúszhat. A korábban tervezetthez képest azonban előbb megkezdődhettek a munkálatok, így már októberben elkezdhették a park kiépítését, így a műszaki átadás függvényében akár már idén birtokba vehetik a sportolni vágyók az eszközöket.

A sportpark egyébként 100%-ban állami finanszírozásból valósul meg, az önkormányzat a terület rendezését biztosította. A városüzemeltetési kft. már gondoskodott a világítás kiépítéséről, a jövőben pedig fák ültetését, padok kihelyezését, ivókút létesítését, tervezi ide az önkormányzat.

_MG_5114